257
Πολίτες σε κέντρο εμβολιασμού στη Νίκαια της Γαλλίας | REUTERS/Eric Gaillard

Γαλλία: Παρατείνεται η περίοδος μεταξύ των δόσεων για τα εμβόλια mRNA

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2021, 11:14
Πολίτες σε κέντρο εμβολιασμού στη Νίκαια της Γαλλίας
|REUTERS/Eric Gaillard

Γαλλία: Παρατείνεται η περίοδος μεταξύ των δόσεων για τα εμβόλια mRNA

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2021, 11:14

Η Γαλλία θα παρατείνει την περίοδο μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης εμβολίων τύπου mRNA κατά της Covid-19 σε έξι από τρεις εβδομάδες, με αφετηρία τις 14 Απριλίου ώστε να επιταχύνει την εκστρατεία εμβολιασμού, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν.

«Αυτό θα μας επιτρέψει να εμβολιάσουμε πιο γρήγορα χωρίς να μειώνεται η προστασία», δήλωσε ο Βεράν στην εφημερίδα JDD.

Δύο εμβόλια τύπου mRNA, το σκεύασμα των Pfizer/ΒioNTech και αυτό της Moderna, έχουν λάβει έγκριση για χρήση στη Γαλλία.

Ο γάλλος υπουργός ανέφερε παράλληλα ότι από τη Δευτέρα το εμβόλιο της AstraZeneca θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους ανθρώπους άνω των 55 ετών και όχι μόνο σε άτομα με σοβαρές προϋπάρχουσες παθήσεις.

Επειτα από ένα αργόσυρτο ξεκίνημα, η διάθεση εμβολίων στη Γαλλία βρίσκει το βηματισμό της, αλλά ο ημερήσιος αριθμός μολύνσεων Covid-19 εξακολουθεί να είναι κατά μέσο όρο περίπου 40.000 και η χώρα θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως θα ξεπεράσει το όριο των 100.000 θανάτων την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν το Σάββατο, 5.769 ασθενείς με COVID-19 νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Τις τελευταίες 24 ώρες, 227 άνθρωποι πέθαναν από την ασθένεια σε νοσοκομεία, ανεβάζοντας σε 72.450 τον αριθμό των ανθρώπων που πέθαναν από κορονοϊό σε νοσοκομεία (πολλοί είναι, φυσικά, οι θάνατοι σε οίκους φροντίδας και γενικά έξω από το σύστημα υγείας).

Ο Βεράν τόνισε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι το τρίτο πανεθνικό lockdown που επιβλήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο έχει αρχίσει να επιβραδύνει το ποσοστό μολύνσεων.

«Παραμένει πολύ υψηλό», δήλωσε ο υπουργός Υγείας στην JDD. «Μπορούμε να αναμένουμε ότι μετά την περίοδο σταθεροποίησης θα έρθει η πτώση. Αλλά για αυτό, πρέπει να συνεχίσουμε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News