214
Αυξημένα θα είναι και τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το κτίριο της γαλλικής πρεσβείας που είχε γίνει στόχος επίθεσης με χειροβομβίδα τον περασμένο Νοέμβριο | ΙΝΤΙΜΕnews

«Φρούριο» η Αθήνα για την επίσκεψη Μακρόν την Πέμπτη

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2017, 14:02
Αυξημένα θα είναι και τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το κτίριο της γαλλικής πρεσβείας που είχε γίνει στόχος επίθεσης με χειροβομβίδα τον περασμένο Νοέμβριο
|ΙΝΤΙΜΕnews

«Φρούριο» η Αθήνα για την επίσκεψη Μακρόν την Πέμπτη

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2017, 14:02

Κολοσσιαία θα είναι η κινητοποίηση της ΕΛΑΣ στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας για την επίσκεψη του γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, στην Αθήνα την Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου. Πέρα από τα μέτρα για τον ίδιο τον Πρόεδρο και τη συνοδεία του, ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί και στη φύλαξη κτιρίων και επιχειρήσεων γαλλικών συμφερόντων, που θα μπορούσαν ενδεχομένως να αποτελέσουν στόχο προβοκατόρικων επιθέσεων.

Λίγες ώρες πριν από την άφιξη του γάλλου προέδρου, επί ποδός θα βρίσκονται πάνω από 2.000 ένστολοι της ΕΛΑΣ, ενώ εκατοντάδες αστυνομικοί με πολιτικά θα έχουν διακριτική παρουσία σε όλα τα μέρη που πρόκειται να επισκεφθεί ο γάλλος πρόεδρος κατά την παραμονή του στην Αθήνα. Ταυτόχρονα, ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας θα πετούν πάνω από τα σημεία όπου θα βρίσκεται ο κ. Μακρόν.

Οι δρόμοι από όπου πρόκειται να περάσει ο γάλλος πρόεδρος, θα κλείνουν από αρκετή ώρα πριν και θα γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος όλων των σημείων διέλευσης της αυτοκινητοπομπής του από άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Σε κλοιό ασφαλείας θα τεθούν η γαλλική πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών στη οδό Σϊνα, το οποίο θα επισκεφθεί ο κ. Μακρόν στις 8 Σεπτεμβρίου, καθώς και επιχειρήσεις γαλλικών συμφερόντων. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο είχε σημειωθεί τρομοκρατική επίθεση με χειροβομβίδα έξω από το κτίριο της γαλλικής πρεσβείας, ενώ ακολούθησαν διαδοχικές εμπρηστικές επιθέσεις τον περασμένο Φεβρουάριο στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...