196
«Η Τουρκία πάντοτε βρίσκεται στο πλευρό της Παλαιστίνης» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Μαχμούντ Αμπάς... | REUTERS/Gonzalo Fuentes

Ο Ερντογάν ναρκοθέτησε το δύσβατο μονοπάτι της προσέγγισης με το Ισραήλ

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2022, 20:27
«Η Τουρκία πάντοτε βρίσκεται στο πλευρό της Παλαιστίνης» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Μαχμούντ Αμπάς...
|REUTERS/Gonzalo Fuentes

Ο Ερντογάν ναρκοθέτησε το δύσβατο μονοπάτι της προσέγγισης με το Ισραήλ

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2022, 20:27

Την ώρα που η Τουρκία έχει δρομολογήσει μια προσπάθεια εξομάλυνσης των σχέσεών της με το Ισραήλ, ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοινώνει μέσω Twitter την δυσαρέσκειά του για τα επεισόδια και την παρέμβαση των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας στο τέμενος Αλ Ακσά, δεσμευόμενος να αντιταχθεί στις απόπειρες για την μεταβολή του καθεστώτος του.

Τουλάχιστον 152 Παλαιστίνιοι τραυματίσθηκαν κατά την διάρκεια συγκρούσεων με τις ειδικές δυνάμεις της ισραηλινής αστυνομίας έξω από το τέμενος, την Παρασκευή.

«Κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής μας συνομιλίας, είπα στον κ. Αμπάς ότι καταδικάζω με δριμύτητα την επέμβαση του Ισραήλ κατά των πιστών στο τέμενος Αλ-Ακσα και ότι τασσόμαστε κατά των προκλήσεων ή των απειλών ως προς το καθεστώς που το διέπει ή το πνεύμα του», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος της Τουρκίας.

«Η Τουρκία πάντοτε βρίσκεται στο πλευρό της Παλαιστίνης», πρόσθεσε.

Το τέμενος Αλ-Ακσα βρίσκεται στην Παλιά Πόλη, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, η οποία κατελήφθη από το Ισραήλ το 1967 κατά τον Πόλεμο των Εξι Ημερών και είναι για τους μουσουλμάνους το Ευγενές Αβατον, ο τρίτος ιερός τόπος του Ισλάμ, και για τους εβραίους το Ορος του Ναού, ιερός τόπος του Ιουδαϊσμού.

Φέτος, η ένταση βρίσκεται στα ύψη καθώς η μουσουλμανική γιορτή του Ραμαζανιού συμπίπτει με τον εορτασμό του εβραϊκού Πάσχα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...