420
H «Ελένη», σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου, δεν θα παρουσιαστεί στην Επίδαυρο το τριήμερο | Facebook/ΚΘΒΕ

Επίδαυρος: Αναβάλλονται λόγω πυρκαγιών οι παραστάσεις των επόμενων ημερών

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2021, 13:55
H «Ελένη», σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου, δεν θα παρουσιαστεί στην Επίδαυρο το τριήμερο
|Facebook/ΚΘΒΕ

Επίδαυρος: Αναβάλλονται λόγω πυρκαγιών οι παραστάσεις των επόμενων ημερών

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2021, 13:55

Πρώτα το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε την αναβολή, λόγω των πυρκαγιών, εκδηλώσεων του προγράμματος «Ολη η Ελλάδα ένας πολιτισμός», μετά το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας ανακοίνωσε και την αναβολή της παράστασης «Ελένη» στην Επίδαυρο.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Παρασκευής, το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε το εξής:

«Λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν από τις πυρκαγιές σε περιοχές της επικράτειας, από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνεται, για προληπτικούς λόγους, η αναβολή παραστάσεων του θεσμού “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός”, με στόχο την προστασία των θεατών, καθώς και των αρχαιολογικών χώρων. Οι παραστάσεις αναβάλλονται σε συνέχεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση, για την αποφυγή πυρκαγιών, η οποία ισχύει μέχρι τη Δευτέρα, 9 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, αναβάλλονται οι παραστάσεις:

– «Αχιλλεύς», στις 7 και 8 Αυγούστου, στο Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων.

– «Έξι», στις 7 και 8 Αυγούστου, στην αρχαία Μεσσήνη.

– «Σπανός», στις 8 και 9 Αυγούστου, στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης.

Επίσης, αναβάλλεται η παράσταση “Κρόνος και Δίας: Μονομαχία χωρίς τέλος”, που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Αυγούστου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας, λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας.

Για τον επαναπρογραμματισμό των παραστάσεων θα υπάρξει ανακοίνωση στην ιστοσελίδα digitalculture.gov.gr του ΥΠΠΟΑ».

Ακολούθησε και το ΚΘΒΕ, το οποίο ανακοίνωσε ότι οι προγραμματισμένες (για το τριήμερο 6-8 Αυγούστου) παραστάσεις του έργου «Ελένη» σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών -Επιδαύρου, αναβάλλονται.

Η ανακοίνωση του ΚΘΒΕ:

«Μετά λύπης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ανακοινώνει, ότι λόγω της εκτάκτου ανάγκης που βρίσκεται η χώρα και σε περιβάλλον υψηλού κινδύνου, οι παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου «Ελένη» την Παρασκευή 6, το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Αυγούστου αναβάλλονται.

»Πληροφορίες, για την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής τους ή πλήρους αναστολής τους, θα ακολουθήσουν σε επόμενη ανακοίνωση εντός της ημέρας. Δια αυτής θα διευκρινίζεται και ο τρόπος διαχείρισης των ήδη εκδοθέντων εισιτηρίων».

Παράλληλα ανακοινώθηκε και η αναβολή όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Αττική μέχρι τις 20 Αυγούστου.

Το σχετικό δελτίο Τύπου ανέφερε:

«Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και μετά από σχετική συνεννόηση με την Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Μ. Βιδάληκαι τον Τομεάρχη Πολιτισμού-Περιφερειακό Σύμβουλο, αρμόδιο για τις θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις, Χάρη Ρώμα, οι εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν στους Δήμους της Αττικής μέχρι τις 20 Αυγούστου, αναβάλλονται.

»Η αναβολή των εκδηλώσεων κρίνεται αναγκαία λόγω των συνθηκών και των τεράστιων καταστροφών που έχουν υποστεί οι συμπολίτες μας στην Αττική και συνολικά τη χώρα.

»Η πραγματοποίηση των σχετικών εκδηλώσεων που αναβάλλονται θα γίνει γνωστή μόλις διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...