141
To κεντρικό κτίριο του ΕΟΦ στην Αθήνα (φωτογραφία αρχείου) | Intime

ΕΟΦ: Δεν φαίνεται να σχετίζεται με τον εμβολιασμό ο θάνατος της 65χρονης

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2021, 13:31
To κεντρικό κτίριο του ΕΟΦ στην Αθήνα (φωτογραφία αρχείου)
|Intime

ΕΟΦ: Δεν φαίνεται να σχετίζεται με τον εμβολιασμό ο θάνατος της 65χρονης

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2021, 13:31

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής επιστημονικά δεδομένα που έχει στην κατοχή του ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), δεν συνδέει τον θάνατο της άτυχης 65χρονης, στο Ιλιον, με τον εμβόλιό της με το σκεύασμα της AstraZeneca, καθώς σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι προϋπήρχε νόσημα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με βάση τις αρχικές εκτιμήσεις του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων από τα υπάρχοντα μέχρι στιγμής δεδομένα, «ο θάνατος δεν φαίνεται να συσχετίζεται με τον εμβολιασμό, καθώς επισυνέβη επί εδάφους διαπιστωθέντος βαρέος υποκείμενου νοσήματος. Αναμένεται, πλην του πορίσματος και η πλήρης ιατροδικαστική έκθεση με παθολογοανατομικά ευρήματα».

Σύμφωνα με το πρώτο πόρισμα του ιατροδικαστή Νίκου Καλογριά, ο οποίος διενήργησε τη νεκροτομή, η γυναίκα έχασε τη ζωή της από πνευμονικό οίδημα, λόγω παλαιού εμφράγματος του μυοκαρδίου.

Ωστόσο, το παζλ των επιστημονικών δεδομένων και την τελική απάντηση θα δώσουν οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις που αναμένονται τις επόμενες ημέρες (εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...