181
H πλατεία Συντάγματος έγινε για λίγο πεδίο μάχης | George Vitsaras / SOOC

Eνταση και προσαγωγές στο Σύνταγμα

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2020, 18:11
H πλατεία Συντάγματος έγινε για λίγο πεδίο μάχης
|George Vitsaras / SOOC

Eνταση και προσαγωγές στο Σύνταγμα

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2020, 18:11

Ενταση σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής στην πλατεία Συντάγματος όταν μια ομάδα αντιεξουσιαστών εμφανίστηκε μέσα από την έξοδο του μετρό, πέταξε τρικάκια και άπλωσε πανό για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Πιο αναλυτικά, περίπου 100 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου βγήκαν αιφνιδιαστικά από το μετρό του Συντάγματος με πρόθεση να αναρτήσουν πανό και να πετάξουν τρικάκια. Σημειώθηκε μικρή ένταση και αντιπαράθεση με αστυνομικούς της ομάδας «Δράση».

Εν συνεχεία οι διαδηλωτές μπήκαν ξανά μέσα στο μετρό στο Σύνταγμα, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για πέντε προσαγωγές.

Σημειώνεται ότι η αστυνομία προσανατολίζεται σε απαγόρευση των συγκεντρώσεων ενόψει της επετείου για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Πέμπτη δημοσιοποιήθηκε κάλεσμα για συμμετοχή σε συμβολική συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα στα Εξάρχεια, όπου είχε δολοφονηθεί ο νεαρός μαθητής από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Το κείμενο υπογράφεται κυρίως από δικηγόρους, δημοσιογράφους και μουσικούς, που σημειώνουν ότι η εκδήλωση θα γίνει «φορώντας μάσκες και τηρώντας αποστάσεις».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...