271
|

Ο Βαγγέλης μας έκανε να σκεφτούμε και να «μιλήσουμε»

Avatar Βίκυ Κώστα 16 Μαρτίου 2015, 12:28

Ο Βαγγέλης μας έκανε να σκεφτούμε και να «μιλήσουμε»

Avatar Βίκυ Κώστα 16 Μαρτίου 2015, 12:28

Το δικό τους μήνυμα ενάντια στα φαινόμενα βίας κι εκφοβισμού, τιμώντας παράλληλα τη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη, θα στείλουν αύριο ώρα 8 το βράδυ μπροστά από το Δημαρχείο, όλοι όσοι εδώ και παραπάνω από έναν μήνα αγωνιούσαν για την τύχη του 20χρονου σπουδαστή.

Πρόκειται για μια συμβολική συγκέντρωση, που διοργανώνουν ο Δήμος Ιωαννιτών, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου και είναι, ίσως, η πρώτη φορά που δεν κινητοποιούνται μόνο πολίτες και ομάδες, αλλά και οι τοπικές αρχές, καθώς το θέμα του εκφοβισμού, μας αφορά όλους.

Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Ιωαννιτών, εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τον άδικο χαμό ενός νέου παιδιού και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Όπως αναφέρει: «Μακάρι να μπορεί να μετριάσει τον πόνο των δικών του ανθρώπων η γνώση ότι στο πένθος τους συμμετέχει όλη η Ελλάδα, όπως την αγωνία τους συμμερίζονταν εδώ και ενάμιση μήνα χιλιάδες άνθρωποι στα Γιάννενα και σ’ όλη τη χώρα, νιώθοντας τον Βαγγέλη σαν δικό τους παιδί κι ας μην τον γνώριζαν.

Είναι αυτονόητο πως, τα αίτια, οι συνθήκες και τα γεγονότα που οδήγησαν σε αυτή την τραγική κατάληξη, πρέπει να διαλευκανθούν πλήρως.

Ωστόσο, αν κάτι μοιάζει ‘φωτεινό’ σε αυτή τη ‘σκοτεινή’ υπόθεση, είναι πως ως κοινωνία ‘μιλήσαμε’ όλοι μας, για πρώτη φορά με τέτοια ένταση, για το υπαρκτό πλέον φαινόμενο της ‘ενδοσχολικής βίας’, του ‘εκφοβισμού’, του ‘bullying’.

Όποιο όνομα κι αν του δίνουμε, το σίγουρο είναι πως δεν πρέπει να το αντιμετωπίζουμε με τη σιωπή, γιατί η σιωπή είναι αυτή που το συντηρεί.

Ο Βαγγέλης μας έκανε να σκεφτούμε και να ‘μιλήσουμε’. Ας μη σταματήσουμε εδώ. Οφείλουμε να δράσουμε συνολικά ως κοινωνία για την εξάλειψη αυτού του νοσηρού φαινομένου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News