712
Στιγμιότυπο από τη βραδιά των επεισοδίων στου Ρέντη | InTime News / ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ο ρόλος των «πέντε» στη δολοφονική επίθεση στου Ρέντη

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2024, 22:22
Στιγμιότυπο από τη βραδιά των επεισοδίων στου Ρέντη
|InTime News / ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ο ρόλος των «πέντε» στη δολοφονική επίθεση στου Ρέντη

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2024, 22:22

Μεγάλη επιχείρηση για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης –όπως χαρακτηρίζεται από τη σχετική δικογραφία– των χούλιγκαν που συνδέονται με την υπόθεση δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας η ΕΛ.ΑΣ..

Η έρευνα οδήγησε στη σύλληψη 64 ατόμων –σύμφωνα με νεότερα δεδομένα που έγιναν γνωστά αργότερα το βράδυ–, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται τόσο στα αιματηρά επεισόδια στου Ρέντη, όσο και σε σειρά άλλων κακουργηματικών και πλημμεληματικών αξιόποινων πράξεων.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Αστυνομία μιλά για μία δικογραφία με στοιχεία που επιβεβαίωσαν τη «συσχέτιση της αθλητικής βίας με το οργανωμένο έγκλημα» –τη σύνδεση αυτή είχε κάνει και η κυβέρνηση.

Σημειώνεται πως πέντε από τους 64 θεωρούνται ως ηθικοί αυτουργοί ή συναυτουργοί για τον θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού της ΥΑΤ στα επεισόδια της 7ης Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής». Πρόκειται για:

  • τον επονομαζόμενο «μάνατζερ», ο οποίος ήταν επικεφαλής συνδέσμου οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού στη Δυτική Αττική,
  • τον φερόμενο ως αρχηγό των οργανωμένων οπαδών της «Θύρας 7» του Ολυμπιακού,
  • άτομο με το προσωνύμιο «Ρουμάνος», που συγκαταλέγεται στους συλληφθέντες για την πρόσφατη «εσωτερική» σύγκρουση μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού, στο περιθώριο αγώνα ΟΣΦΠ-Αρης για τα play off της Super League,
  • άτομο που στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για διασυνδέσεις με τη Χρυσή Αυγή και συγκεκριμένα για υπόθεση που σχετίζεται με επίθεση σε κουρείο υπηκόου Πακιστάν στη Μεταμόρφωση
  • και οργανωμένο οπαδό του Ολυμπιακού από την περιοχή του Κορυδαλλού.

Η δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης –«αποτελούμενη από 158 μέλη» κατά την ΕΛ.ΑΣ.!– θα υποβληθεί στις εισαγγελικές Αρχές την Τρίτη (23/4), μετέδωσε η ΕΡΤ, με το ρεπορτάζ της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης επίσης να προαναγγέλλει την απόδοση κατηγοριών, μεταξύ άλλων, για ηθική αυτουργία στον θανάσιμο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, «οι ηθικοί αυτουργοί δεν είχαν φυσική παρουσία αλλά κατεύθυναν άλλα άτομα από απόασταση» το μοιραίο βράδυ.

Ωστόσο, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και «20 έως 30 άτομα» τα οποία περιγράφονται ως «ο σκληρός πυρήνας των διοργανωτών τόσο του αιματηρού επεισοδίου στου Ρέντη όσο και σε άλλα δέκα επεισόδια σε αγώνες», ανέφεραν οι πληροφορίες της ΕΡΤ.

Η ανακοίνωση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Ανακοινώσεις για την εξάρθρωση της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης και την ευρεία αστυνομική επιχείρηση που διεξήχθη το πρωί της Δευτέρας, έκανε νωρίτερα ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος.

Η δικογραφία που συντάχθηκε «περιελάμβανε μαρτυρίες, βίντεο και άλλα ευρήματα που κατέδειξαν την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης πίσω από την επίθεση» στου Ρέντη, ενώ επιβεβαίωσαν και τη «συσχέτιση της αθλητικής βίας με το οργανωμένο έγκλημα», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Μάλιιο προέκυψαν στοιχεία για εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από 158 μέλη, τα οποία, τουλάχιστον από το 2019, τελούσαν κακουργηματικές και πλημμεληματικές αξιόποινες πράξεις και δρούσαν κυρίως σε Αττική, Βόλο και Ιωάννινα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.:

«Τους τελευταίους τέσσερις μήνες η υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή της διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, διεξήγαγε υπό άκρα μυστικότητα εκτεταμένη έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της εγκληματικής επίθεσης χούλιγκαν στην περιοχή του Ρέντη, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του αστυνομικού της ΥΑΤ Γεώργιου Λυγγερίδη.

Οπως είναι ήδη γνωστό, για την εξιχνίαση αυτής της δολοφονικής επίθεσης, από την πρώτη στιγμή, είχαν πραγματοποιηθεί πάνω από 400 προσαγωγές, ώστε να μην χαθεί κανένα πειστήριο, ενώ ένα άτομο είχε συλληφθεί και οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη. Στη συνέχεια, η δικογραφία που συντάχθηκε περιελάμβανε μαρτυρίες, βίντεο και άλλα ευρήματα που κατέδειξαν την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης πίσω από την επίθεση, ενώ επιβεβαίωναν συσχέτιση της αθλητικής βίας με το οργανωμένο έγκλημα.

Ειδικότερα, προέκυψαν στοιχεία για εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από 158 μέλη, τα οποία, τουλάχιστον από το 2019, τελούσαν κακουργηματικές και πλημμεληματικές αξιόποινες πράξεις και δρούσαν κυρίως σε Αττική, Βόλο και Ιωάννινα.

Για την αποδόμηση της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης, από πρώτες πρωινές ώρες σήμερα διεξήχθη, στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης, ευρεία αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ. και αστυνομικών σκύλων, με αποτέλεσμα τη σύλληψη, μέχρι στιγμής 60 ατόμων. Παράλληλα, έχουν πραγματοποιηθεί 58 έρευνες σε οικίες και 15 σε οχήματα και έχουν κατασχεθεί πλήθος πειστηρίων όπως πιστόλια, ξύλινα ρόπαλα, μαχαίρια, ναρκωτικά, ρουχισμός, ψηφιακά μέσα και άλλα».

«Η δέσμευσή μας για την καταπολέμηση της αθλητικής βίας και συνολικά της ανομίας είναι απόλυτη. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με σχέδιο και αποφασιστικότητα για την ασφάλεια των πολιτών και την ειρηνική συνύπαρξη στην κοινωνία μας», διαβεβαίωσε καταληκτικά ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...