671
|

Κυβέρνηση για Ρέντη: Κοινοί εγκληματίες απειλούν ζωές με την ανοχή κάποιων – Παρέμβαση της Εισαγγελέως ΑΠ

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2023, 13:23

Κυβέρνηση για Ρέντη: Κοινοί εγκληματίες απειλούν ζωές με την ανοχή κάποιων – Παρέμβαση της Εισαγγελέως ΑΠ

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2023, 13:23

Η υπόθεση με τον σοβαρότατο τραυματισμό του 31 ετών αστυνομικού από ευθεία βολή ναυτικής φωτοβολίδας κατά τη διάρκεια επεισοδίων χούλιγκαν έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Συγκεκριμένα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά να εποπτεύει τις έρευνες για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικού της ΥΑΣ, έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» και να διακρίβωσει αυτεπαγγέλτως διωκομένες πράξεις, όπως είναι εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λ.π., καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Στο pressroom, εν τω μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος στου δράστες των επεισοδίων έκανε λόγο για κοινούς εγκληματίες που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «με την ανοχή κάποιων, απειλούν και κάποιες φορές αφαιρούν ανθρώπινες ζωές και καταστρέφουν περιουσίες».

Αναλυτικά η παραγγελία της Εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας:

Χθες, 7/12/2023, σημειώθηκε δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικών της ΥΑΣ, έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός, όταν χούλιγκανς εξήλθαν από το γήπεδο, κινήθηκαν απειλητικά κατά αστυνομικών εκσφενδονίζοντας αντικείμενα, πέτρες και παράλληλα πραγματοποίησαν ευθεία βολή ναυτικών φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού της ΥΑΣ και επανήλθαν εν συνεχεία στο γήπεδο.

Ενόψει των ανωτέρω, παρακαλούμε να προβείτε σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια, εποπτεύοντας και τη διενεργούμενη ήδη αυτεπάγγελτη αστυνομική προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προς διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λ.π., καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

«Ενα νέο παιδί που πήγε για να υπερασπιστεί όλους τους υπόλοιπους δεν ξέρουμε αν θα πάει σπίτι του. Δεν έχουμε μείνει στα λόγια, αλλά και οι πράξεις θα γίνουν περισσότερες. Εμείς οφείλουμε να τρέξουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα από την εγκληματικότητα. Όλοι αυτοί οι εγκληματίες δεν έχουν χρώμα ούτε ομάδα. Διαπράττουν βαρύτατα κακουργήματα αλλά και πλημμελήματα που έχουν επιπτώσεις στη δημόσια περιουσία. Δεν θα υπάρχει αυτό που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια: ότι μπαίνουν με μια διαδικασία αυτοφώρου, καταδικάζονται και βγάινουν έξω. Αυτά τελειώνουν με τις επικείμενες αλλαγές του Ποινικού Κώδικα», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που εισαγωγικά ανέφερε:

 «Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένεια του 31χρονου αστυνομικού που διασωληνωμένος δίνει την πιο δύσκολη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή μετά την εγκληματική επίθεση που δέχθηκε χθες έξω από το γήπεδο “Μελίνα Μερκούρη” στο Ρέντη.

Οι δράστες όλων αυτών των φρικτών εγκλημάτων δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τον αθλητισμό, ούτε με τους εκατομμύρια φιλάθλους που θέλουν να πάνε στη γήπεδο.

Είναι κοινοί εγκληματίες που, με την ανοχή κάποιων, απειλούν και κάποιες φορές αφαιρούν ανθρώπινες ζωές και καταστρέφουν περιουσίες.

Είναι ένα απόστημα που μολύνει τον αθλητισμό και στη χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια.

Δεν έχουμε αυταπάτες ότι θα αντιμετωπιστεί δια μαγείας.

Με τις παρεμβάσεις μας σε επίπεδο ποινικού κώδικα, αλλά κυρίως τη στάση μας σε επίπεδο εφαρμογής του νόμου θα συνεχίσουμε να δίνουμε αυτήν την αυτονόητη μάχη με κάθε μας θεσμικό όπλο μέχρι τέλους».

Κλείνοντας, ο κ. Μαρινάκης κάλεσε επίσης όσους «με εύκολο τρόπο στοχοποιούν συλλήβδην το σύνολο των γυναικών και των ανδρών της ΕΛΑΣ, που με αυταπάρνηση υπερβάλλουν εαυτούς για να είμαστε ασφαλείς, μα σκεφτούν ότι ένας νέος άνθρωπος μπορεί να μην επιστρέψει στο σπίτι του, επειδή προσπάθησε να προστατέψει εκατοντάδες πολίτες από κοινούς εγκληματίες».

«Σίγουρα», είπε στη συνέχεια της briefing, «υπάρχουν μεμονωμένα περιστατικά που ελέγχονται κατά καιρούς για υπέρμετρη χρήση βίας, αλλά καποιοι διαχρονικά ψάχνουν να απομονώσουν τα περιστατικά αυτά για να βάλουν απέναντι την Αστυνομία.

»Μόνο τους τελευταίους μήνες μετά τη δολοφονία του άτυχου φιλάθλου έχουν πολλαπλασιαστεί οι έλεγχοι και το σφράγισμα συνδέσμων, έχουμε ελέγχους σε θύρες και αυτά θα συνεχίσουν να γίνονται με μεγαλύτερη ένταση».

«Είναι δεδομένοι ότι κάποιοι θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τους ελέγχους και να παρανομούν. Όσα όμως έχουν εξαγγελθεί, θα εφαρμοστούν», διαβεβαίωσε, υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού το καλοκαίρι μετά τη συνάντησή του με τους ιδιοκτήτες των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ ότι «όλη αυτή η διαδικασία είναι δυναμική και έχουν μια κλιμάκωση με βάση όσα συμβαίνουν και την αντίδραση».

«Εμείς -κατεληξε ο κυβερνητικος εκπρόσωπος- κρατάμε ότι δεν θα κάνουμε βήμα πίσω και δεν θα βάλουμε νερό στο κρασί μας».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...