276
|

Μαθητές μπήκαν στο ΤΕΙ Κρήτης και έκαψαν αλβανική σημαία [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2018, 20:23

Μαθητές μπήκαν στο ΤΕΙ Κρήτης και έκαψαν αλβανική σημαία [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2018, 20:23

Το περιστατικό με τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα από τις αστυνομικές δυνάμεις της Αλβανίας είχε από την πρώτη στιγμή φέρει επαγρύπνηση και στη χώρα μας, με αρκετούς να εκφράζουν την πεποίθηση ότι κάποιος θα μπορούσε να προβεί σε αντίποινα.

Σε αυτό το κλίμα λοιπόν ήρθε ένα ανησυχητικό περιστατικό με πρωταγωνιστές νεαρούς μαθητές στην Κρήτη.

Μαθητές από το ΕΠΑΛ Ρεθύμνου έκαψαν την αλβανική σημαία στο προαύλιο του υπό κατάληψη ΤΕΙ Κρήτης. Συγκεκριμένα, αφού αντικατέστησαν μια φθαρμένη ελληνική σημαία, ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο, έκαψαν μία αλβανική που είχαν μαζί τους.

Σύμφωνα με κείμενο του Συντονιστικού Κατάληψης ΤΕΙ Κρήτης, μια μαθήτρια αλβανικής καταγωγής που ήταν παρούσα στο περιστατικό λιποθύμησε και τρομοκρατημένη διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Οι φοιτητές οργανώνουν ομάδες περιφρούρησης για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ για το συμβάν έχει ενημερωθεί η αστυνομία και η εκπαιδευτική κοινότητα.

H ανακοίνωση του Συντονιστικού της κατάληψης του ΤΕΙ:

«Σήμερα στο χώρο του ΤΕΙ Ρεθύμνου έλαβε χώρα το εξής περιστατικό: ομάδα μαθητών του ΕΠΑΛ Ρεθύμνου, το οποίο βρίσκεται δίπλα στον υπό κατάληψη χώρο του ΤΕΙ πρωτοβουλιακά αντικατέστησε την παλιά ελληνική σημαία που υπήρχε στον ιστό του σχολείου με καινούργια και κατόπιν έκαψαν μια αλβανική σημαία που είχαν μαζί τους. Το γεγονός αυτό τρομοκράτησε μαθήτρια αλβανικής καταγωγής με αποτέλεσμα τη λιποθυμία της και τη μεταφορά της στο νοσοκομείο.

»Το κάψιμο της σημαίας προκάλεσε την αντίδραση ατόμων που βρισκόντουσαν στο ΤΕΙ τα οποία παρενέβησαν. Ομάδα μαθητών συνοδευόμενη από καθηγητές επιχείρησε να δικαιολογήσει το γεγονός αποδίδοντάς το σε παρεξήγηση. Καλούμε τον αλληλέγγυο κόσμο της πόλης του Ρεθύμνου να πλαισιώσει τον κατειλημμένο χώρο του ΤΕΙ για τη βραδινή περιφρούρηση του χώρου καθώς και τις οποίες δράσεις τις επόμενες ημέρες.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Συντονιστικό Κατάληψης ΤΕΙ Ρεθύμνου 31/10/2018»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...