182
| InTime News / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Φορολογικό νομοσχέδιο: Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι Αθηνών

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2023, 21:40
|InTime News / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Φορολογικό νομοσχέδιο: Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι Αθηνών

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2023, 21:40

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) κατά τη συνεδρίαση του την Τετάρτη αποφάσισε τη συνέχιση της αποχής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το φορολογικό νομοσχέδιο έως και 8.12.2023.

Οπως μάλιστα ανακοινώθηκε το πλαίσιο της αποχής αυστηροποιείται. Σε ανακοίνωσή του ΔΣΑ διευκρινίζεται, συγκεκριμένα, ότι «ειδικά ως προς τα κακουργήματα για τις δίκες που έχουν προσδιορισθεί να γίνουν από τις 4.12 έως και 8.12.2023», άδειες θα χορηγούνται μόνο «στην περίπτωση που έχουν συμπληρωθεί τα 17 έτη στον α΄ βαθμό και τα 18 έτη στο β’ βαθμό από τον φερόμενο χρόνο τέλεσης».

Επίσης, αναφέρεται ότι το παραπάνω διάστημα δεν θα λειτουργεί η πλατφόρμα τουΚτηματολογίου και των Αλλοδαπών.

Στην επιστολή που απέστειλε στον Πρωθυπουργό την ίδια ημέρα η Συντονιστική Επιτροπή Ελευθέρων Επαγγελματιών – Επιστημόνων – Επαγγελματοβιοτεχνών- Εμπόρων, στην οποία μετέχουν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι, σημειώνεται πως τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση στο φορολογικό «πλήττουν υπέρμετρα την μεσαία τάξη, χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που ασκούν ατομικά την δραστηριότητά τους».

Η Επιτροπή αιτήθηκε συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να τον ενημερώσει «αναλυτικά για τα προβλήματα που δημιουργούνται από την εφαρμογή των προωθούμενων μέτρων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...