157
|

Έκρηξη βόμβας έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ

Avatar protagon.import 24 Νοεμβρίου 2015, 08:52

Έκρηξη βόμβας έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ

Avatar protagon.import 24 Νοεμβρίου 2015, 08:52

Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 3:35 τα ξημερώματα στην είσοδο των γραφείων του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, στην οδό Ξενοφώντος, στο Σύνταγμα. Από την έκρηξη προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές.

Η περιοχή είχε αποκλειστεί εγκαίρως από την Αστυνομία, αφού είχαν προηγηθεί προειδοποιητικά τηλεφωνήματα από άγνωστο άνδρα στις εφημερίδες «Το Βήμα» και «Εφημερίδα των Συντακτών». Αυτή την ώρα παραμένει αποκλεισμένη όλη η γύρω περιοχή, ενώ στο σημείο βρίσκονται και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

«Προσοχή δεν είναι φάρσα», είπε στο τηλέφωνο ο άνδρας που έκανε την προειδοποιητική κλήση. Είναι φράση που συχνά χρησιμοποιούσαν οι «Πυρήνες» και οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το η φωνή να είχε ηχογραφηθεί και να είχε υποστεί αλλοίωση. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για την «ταυτότητα» της βόμβας, δηλαδή αν παραπέμπει σε μηχανισμούς που χρησιμοποιήθηκαν σε παλαιότερες ενέργειες. Πάντως, ήδη, στην αντιτρομοκρατική συνδέουν την ενέργεια με τις απειλές που εκτόξευσε πρόσφατα ο Ν. Ρωμανός και δεν αποκλείουν να πρόκειται για προπαρασκευαστική ενέργεια ενόψει της επετείου της δολοφονίας Γρηγορόπουλου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News