496
|

Εδώ Άργος: Συμαντικό έργο για τη σοινικία των λεοφωρείον

Εδώ Άργος: Συμαντικό έργο για τη σοινικία των λεοφωρείον

– Μαμά, σήμερα είναι η μέρα της πίσσας.

– Όχι, μωρό μου, σήμερα είναι η μέρα της μητέρας.

– Της πίσσας είναι. Σήμερα ρίχνουν πίσσα σε όλους τους δρόμους.

Ο διάλογος είναι πραγματικός και ο μικρούλης μού φάνηκε σαν τον αντίστοιχο στο παραμύθι των Αδελφών Γκριμ, Τα Καινούρια Ρούχα του Αυτοκράτορα. Ήταν ο μόνος που τόλμησε και είπε, όταν όλος ο κόσμος επευφημούσε τον βασιλιά, ότι ο βασιλιάς ήταν γυμνός. Εμείς βέβαια στο Άργος το βλέπουμε όλοι. Δεν ξέρω αν το λέμε όλοι, όμως όλοι βλέπουμε ότι πέφτει πίσσα στους δρόμους τις τελευταίες μέρες, όλοι διαπιστώνουμε ότι ο κόμβος Άργους-Νέας Κίου που παρέμενε ημιτελής και κόστισε πολλά τροχαία δυστυχήματα τα προηγούμενα δύο χρόνια, ολοκληρώθηκε μόλις χτες και είμαι σίγουρος ότι μέχρι την ερχόμενη Κυριακή θα λειτουργήσουν και τα φανάρια του. Είναι, λοιπόν, κρίμα που οι επόμενες εκλογές θα γίνουν σε πέντε χρόνια.

Ο δικός μας τοπικός βασιλιάς φοράει και μια πολύ ωραία εφημερίδα όπου παρουσιάζει το έργο του: Όλοι οι αντίπαλοι λένε ψέματα, Εμείς κάναμε έργο, Γήπεδα με χορτάρι, Η μελέτη για το Κολυμβητήριο, Η μελέτη για την Ανάπλαση του Κέντρου της Πόλης, Το Καρναβάλι και όλα τα άλλα που «έχουν αλλάξει την πόλη μας». Δημοσιεύεται επίσης και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας υπήρχαν -σε 16 σελίδες- είκοσι εννέα (29!) φωτογραφίες του δημάρχου, ενώ στο τελευταίο μόνο δεκατέσσερις (14!).

Ας δούμε, όμως,  – με την ορθογραφία και τη διατύπωση του δημάρχου, τι γράφει η εφημερίδα του για «Το ΚΤΕΛ Άργους εκτός πόλης»: «Το οικόπεδο στην είσοδο του Άργους που το θυμόμαστε όλοι γεμάτο λαθρομετανάστες, μέσα σε ένα τοπίο από εγκαταλελειμένα αυτοκίνητα, πέτρες και χώματα δηλ. μια σκέτη υποβάθμιση που προσέβαλλε την αισθητική του τόπου μας αλλά και μια ολόκληρη σοινικία στην είσοδο του Άργους τώρα μετά την αγορά του οικοπέδου από την ΚΤΕΛ Α.Ε. και την εγκαταστασή τους εκεί διαπιστώνετε όλοι, την αισθητική αναβάθμιση αλλά και τουλάχιστον 40 ταξί θα εγκατασταθούν σε ήδη διαμορφωμένο χώρο (Δυτικά δρόμος 18 μέτρα πλάτος), θα δίνει διέξοδο και στους επιβάτες των λεοφωρείον που φθάνουν εκεί αλλά και στους κατοίκους που θα μπορούν να έχουν μεταφορικό μέσο ότι ώρα χρειαστούν. Ένα επίσης συμαντικό στοιχείο…» κ.λπ. κ.λπ.

Ουφ! Πίστευα ότι το κείμενο θα το διόρθωναν, γιατί το ίδιο είχε δημοσιευτεί και στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας του τοπικού άρχοντα, μια και ομολογούν σ’ αυτό ότι νοιάζονται για αισθητική αναβάθμιση. Όμως φαίνεται ότι αυτή είναι η… σωστή γραφή για κάποιους. Άλλωστε και σε άλλα άρθρα έχουμε σαφή δείγματα της νέας ορθογραφίας: π.χ. «Στα πλαίσια της αδελφοποίησης των δήμων αντιπροσωποίες… Το όνειρο κάθε μαθητή γίνετε πράξει…» κ.λπ.

Θα μου πείτε, όταν γίνεται κάποιο σημαντικό έργο, εσένα σε ενοχλεί που γράφει ο άλλος «γίνετε συμαντικό»; Τόσο μίζερος είσαι; Σ’ αυτό θα με αποστόμωνε και δεν θα ήξερα τι να πω. Γιατί πράγματι γίνεται έργο. Μπορεί όχι στην «πράξει», μια και προς στιγμήν βρίσκεται στις μελέτες, στις εγκρίσεις και στις μακέτες, αλλά έχουμε πέντε χρόνια μπροστά μας να διαπιστώσουμε αν θα γίνει πράξη. Τότε, μετά πέντε έτη θα διαπιστώσουμε όλοι οι πολίτες αν το έργο ήταν τελικά σημαντικό ή συμαντικό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News