481
Το προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής | InTimeNews / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Εξεταστική Επιτροπή: Συνέχεια με τις καταθέσεις Κοντολέοντος – Δεμίρη

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2022, 23:00
Το προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής
|InTimeNews / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Εξεταστική Επιτροπή: Συνέχεια με τις καταθέσεις Κοντολέοντος – Δεμίρη

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2022, 23:00

Για το πρωί της Πέμπτης διεκόπη η κατάθεση του τέως διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντέλοντος στην Εξετασταστική Επιτροπή για την διερεύνηση της «υπόθεσης παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΑΟΚ- ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα».

Η κατάθεση του τέως διοικητή της ΕΥΠ ξεκίνησε περίπου στις πέντε και μισή το απόγεμα της Τετάρτης και διήρκεσε έως τις εννέα το βράδυ. Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, η Επιτροπή αποφάσισε η κατάθεση του κ. Κοντολέοντα να συνεχιστεί την επομένη και στη συνέχεια, όταν ολοκληρωθεί, να κληθεί για εξέταση ο νυν διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, και μετά από περίπου έξι ώρες, είχε ολοκληρωθεί η κατάθεση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη, η οποία προκάλεσε πολιτικές αντιδράσεις, με τον Στέργιο Πιτσιόρλα να μιλά για παραδοχή περί άμεσης παρακολούθησής του από την ΕΥΠ την περίοδο κατά την οποία διοικητής της ήταν ο κ. Ρουμπάτης (περισσότερα εδώ) και τον τελευταίο να μιλά για «ρεσιτάλ παραπληροφόρησης», αναφορικά με δημοσιεύματα επί όσων φέρεται να κατέθεσε (περισσότερα εδώ).

«Φαίνεται πως όχι μόνον η ΕΥΠ -επί των ημερών του- παρακολουθούσε τον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ θεωρώντας ότι επιχειρήθηκε η πώληση εθνικού εδάφους σε εταιρεία συριακών(!) συμφερόντων στην οποία είχε εμπλοκή ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, στην συνέχεια ο κ. Τσίπρας τον αναβάθμισε και πολιτικά! Τώρα γίνεται κατανοητό γιατί ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε η Εξεταστική να ασχοληθεί και με τη δική του περίοδο ευθύνης», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε σχόλιο του με αφορμή τις ίδιες πληροφορίες στον Τύπο.

«Τηρώντας πλήρως την διαδικασία του απορρήτου σε ότι αφορά την υπόθεση των επισυνδέσεων από την ΕΥΠ», αυτό το οποίο θέλησε να δηλώσει ο εισηγητής της ΝΔ στην Εξεταστική Επιτροπή Δημήτρης Μαρκόπουλος είναι ότι οι βουλευτές της ΝΔ «πραγματικά έφριξαν» με όσα  άκουσαν «από τον κ. Ρουμπάτη, τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ». «Κάποιοι από σήμερα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η υπόθεση έχει πάρει μια εντελώς διαφορετική τροπή», τόνισε.

Για τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλο, «αυτό το οποίο επιβεβαιώθηκε» από την κατάθεση Ρουμπάτη είναι ότι «το απόρρητο δεν μπορεί να αντιταχθεί ενώπιον της Βουλής, είτε της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, είτε της Εξεταστικής Επιτροπής για την παρακολούθηση πολιτικών προσώπων και συγκεκριμένα του κ. Ανδρουλάκη», διότι «αποδείχθηκε και με βάση την ίδια την γνώμη που εξέφρασε ο κ. Ρουμπάτης, αλλά και με το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Ρουμπάτης δεν το επικαλέστηκε σε κανένα σημείο της δική του τοποθέτησης». Ο ίδιος κατήγγειλε προσπάθειες της συμπολίτευσης «να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις».

Η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη σχολίασε από την πλευρά της ότι «επιβεβαιώθηκε και μάλιστα με τρόπο πανηγυρικό ότι η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, δεν ήταν νόμιμη». Ενα δεύτερο συμπέρασμα, προσέθεσε, «είναι ότι η έντυπη μορφή ενός φακέλου που τηρείται στην ΕΥΠ δεν έχει καμία σχέση με τον ηλεκτρονικό φάκελο. Δεν πάει μαζί, άρα δεν καταστρέφεται και μαζί».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...