276
Φωτογραφία αρχείου από τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Σωτηρία» | Intime

Δύο ασθενείς 50 ετών χωρίς υποκείμενο νόσημα διασωληνώθηκαν την Τρίτη

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 6 Οκτωβρίου 2020, 16:42
Φωτογραφία αρχείου από τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Σωτηρία»
|Intime

Δύο ασθενείς 50 ετών χωρίς υποκείμενο νόσημα διασωληνώθηκαν την Τρίτη

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 6 Οκτωβρίου 2020, 16:42

Μεγάλη αύξηση καταγράφουν σήμερα Τρίτη οι ασθενείς με Covid-19 που εισάγονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και δεν ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου (δεν είναι άνω των 70 ετών, ούτε και έχουν υποκείμενο νόσημα).

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα δύο 50χρονων από την Πάτρα που διασωληνώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο του Ρίου.

Ακόμη ένας 55χρονος είναι επίσης σε σοβαρή κατάσταση και λαμβάνει οξυγόνο υπό πίεση στο Νοσοκομείο Ζακύνθου και σύμφωνα με τους γιατρούς, αναμένεται σύντομα να μπει στην Εντατική και να διασωληνωθεί.

Μάλιστα, ο 55χρονος από τη Ζάκυνθο εργαζόταν ως οδηγός σε σχολικά λεωφορεία, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη αναστάτωση στο νησί, καθώς δεν έχει αρχίσει ακόμη η ιχνηλάτηση των επαφών του από τον ΕΟΔΥ.

Αυτή τη στιγμή διασωληνωμένα βρίσκονται 35 άτομα από 18 έως και 64 ετών.

Εκτός κινδύνου 25χρονος

Σε απλό θάλαμο νοσηλεύεται από την Κυριακή 25χρονος, ο οποίος επίσης δεν είχε υποκείμενο νόσημα, αλλά είχε εκδηλώσει έντονα συμπτώματα, με αποτέλεσμα να διασωληνωθεί στο «Ασκληπιείο» Βούλας.

«Το μήνυμα που θέλω να δώσω στους νέους της ηλικίας μου, καταλαβαίνω, παρακολουθώ το τι γίνεται στην ηλικία μου μέσω των social media, είναι ότι δεν προσέχουν όσο θα έπρεπε να προσέχουν, θέλει ιδιαίτερη προσοχή, εύχομαι σε κανέναν να μην περάσει την εμπειρία που πέρασα εγώ».

«Είναι κάτι πολύ δύσκολο, είναι κάτι χρονοβόρο. Καταλαβαίνετε ότι ακόμα και τώρα αναρρώνω και ακόμα και όταν βγω σε λίγες ημέρες από εδώ, θα συνεχίσω να πρέπει να είμαι πολύ προσεκτικός, να κάνω φυσικοθεραπείες. Το σώμα έχει πάθει ζημιά. Πρέπει δηλαδή για να επανέλθω να δουλέψω πάρα πολύ σκληρά. Εχουν ατονήσει πάρα πολύ οι μύες» προσθέτει, περιγράφοντας ότι πλέον περπατά και το σώμα του είναι τόσο καταβεβλημένο, που δεν μπορεί να το κρατήσει το όρθιο.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...