339
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε σεμινάριο της Κομισιόν στο Βέλγιο | REUTERS

Δίπλα στο γραφείο της στην Κομισιόν θα κοιμάται η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2019, 11:22
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε σεμινάριο της Κομισιόν στο Βέλγιο
|REUTERS

Δίπλα στο γραφείο της στην Κομισιόν θα κοιμάται η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2019, 11:22

Δίπλα στο γραφείο της, στο κτίριο της Κομισιόν, θα διαμένει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η 60χρονη γερμανίδα πολιτικός αποφάσισε να διαμορφώσει έναν χώρο για κατοικία δίπλα στο γραφείο της, στον 13ο όροφο του κτιρίου Μπερλεμόν

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως η κυρία φον ντερ Λάιεν ζήτησε να διαμορφωθεί μια κατοικία μέσα σ’ έναν χώρο περίπου 25 τετραγωνικών μέτρων δίπλα στο γραφείο της για τις νύχτες που θα περνά στις Βρυξέλλες», εξήγησαν οι συνεργάτες της.

Η φον ντερ Λάιεν πρόκειται να αναλάβει τα καθήκοντά της την 1η Νοεμβρίου. «Η κατοικία της θα παραμείνει στο Ανόβερο», διευκρίνισαν οι συνεργάτες της. «Αποφάσισε να διαμορφώσει αυτόν τον μικρό χώρο μέσα στο φρουρούμενο κτίριο της Κομισιόν παρά να πάρει ένα διαμέρισμα ή μια κατοικία σε ξενοδοχείο. Εκτός από την ασφάλεια, η επιλογή αυτή έχει ένα πρακτικό πλεονέκτημα, επειδή θα αποφεύγει έτσι τα προβλήματα της οδικής κυκλοφορίας στις Βρυξέλλες».

Ο προκάτοχός της, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, είχε κι αυτός διατηρήσει την κατοικία του στο Λουξεμβούργο και είχε επιλέξει να «μισθώσει ένα διαμέρισμα 50 τετραγωνικών μέτρων μέσα σ’ ένα ξενοδοχείο έναντι 3.250 ευρώ τον μήνα, είχε διευκρινίσει σε συνέντευξή του στην Bild am Sonntag.

«Ο πρόεδρος της Επιτροπής δεν έχει κατοικία η οποία να του παρέχεται από την Κομισιόν», είχε πει. «Ούτε ο Ντόναλντ Τουσκ (ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου) έχει κατοικία που να του παρέχεται από το Συμβούλιο», είχε προσθέσει.

«Ομως ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, από την πλευρά του, κατοικεί σ’ έναν πύργο στον οποίο μας καλεί μερικές φορές για να αναπαυθούμε σ’ αυτόν. Ολοι οι πρεσβευτές έχουν επίσης τις κατοικίες τους», είχε υπογραμμίσει.

«Το να είσαι πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι μια πλήρης απασχόληση 18 ωρών την ημέρα», είχε πει ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ο μισθός του προέδρου ανέρχεται στα 27.903,32 ευρώ ακαθάριστα τον μήνα (φορολογούνται με φορολογικό συντελεστή 45%), στα οποία προστίθεται αποζημίωση κατοικίας 4.185,50 ευρώ και μία για έξοδα διακίνησης 1.418,07 ευρώ. Αν έχει παιδί στην κηδεμονία του, η πρόεδρος της Κομισιόν λαμβάνει επιπλέον 410,11 ευρώ και σχολικό επίδομα 100,18 ευρώ. Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είναι μητέρα επτά παιδιών που έχουν γεννηθεί από το 1987 έως το 1999.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News