358
Ο Πρωθυπουργός και ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή | Menelaos Myrillas / SOOC

Δημοσκόπηση Alco: Ανθεκτικός ο Μητσοτάκης, παρά την απογοήτευση του κόσμου – Ανοδος για ΚΙΝΑΛ

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2020, 20:30
Ο Πρωθυπουργός και ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή
|Menelaos Myrillas / SOOC

Δημοσκόπηση Alco: Ανθεκτικός ο Μητσοτάκης, παρά την απογοήτευση του κόσμου – Ανοδος για ΚΙΝΑΛ

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2020, 20:30

Ενα ευρύ προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας κατά 15,4 μονάδες έναντι του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η δημοσκόπηση της Alco για το OPEN για τον μήνα Νοέμβριο, κατά τον οποίο για πρώτη φορά καταγράφεται μια αναστροφή της τάσης, με τους πολίτες στην πλειονότητά τους να μην είναι ικανοποιημένοι από την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού από την κυβέρνηση.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 38,1%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί στο 22,7% και ενώ η «ψαλίδα» είχε ανοίξει τους προηγούμενους μήνες μέχρι και τις 18-19 ποσοστιαίες μονάδες.

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται ότι η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά αντέχουν ακόμη στους κραδασμούς της πανδημίας –η ΝΔ έχει απώλειες 0,1% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 0,2% (δεν εκμεταλλεύτηκε δηλαδή την αναπόφευκτη φθορά του κυβερνώντος κόμματος).

Κερδισμένο φαίνεται να είναι το Κίνημα Αλλαγής, που αύξησε τα ποσοστά του από την προηγούμενη μέτρηση της Alco τον Οκτώβριο. Το κόμμα της Φώφης Γεννηματά εμφανίζεται στο 7,3% (από 6,7%), ενώ το ΚΚΕ έφτασε στο 5,9% (5,3%). Ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 3,2% (από 4,3%) και το ΜέΡΑ25 με 3,1% (από 3,7%).

 

Εντυπωσιακή είναι και η αντοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Παρά την αποτυχία με το δεύτερο lockdown και την κρίση στην οικονομία, ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρείται καταληλότερος για Πρωθυπουργός από το 44% των ερωτηθέντων, ενώ μόλις 23% απάντησε ότι είναι ο Αλέξης Τσίπρας (το 29% απάντησε κανένας από τους δύο).

Καταγράφεται, πάντως, μια μείωση του βαθμού ικανοποίησης από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με το 52% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο, σε αντίθεση με το 42% που δήλωσε ικανοποιημένο.

 

Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση έλαβε εγκαίρως τα μέτρα, το 65% είπε ότι τα μέτρα ελήφθησαν καθυστερημένα, ενώ το 30% ότι τα μέτρα ελήφθησαν εγκαίρως.

Για το αν το lockdown ήταν αναγκαίο, το 72% θεωρεί πως ήταν, με το 22% να το θεωρεί υπερβολικό.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ 6 και 11 Νοεμβρίου σε δείγμα 1.000 ατόμων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...