572
| Menelaos Myrillas / SOOC

Δήμαρχος Ραφήνας: Περιφερειακή σύμβουλος πλαστογράφησε έγγραφο για την εκκένωση

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2018, 09:08
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 31/07/2018, 17:01

Δήμαρχος Ραφήνας: Περιφερειακή σύμβουλος πλαστογράφησε έγγραφο για την εκκένωση

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2018, 09:08
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 31/07/2018, 17:01

Καταγγελία κατά περιφερειακής συμβούλου, για την οποία υποστηρίζει ότι πλαστογράφησε έγγραφο, έκανε ο δήμαρχος Ραφήνας, Βαγγέλης Μπουρνούς, ο οποίος βρίσκεται ξαφνικά να αντιμετωπίζει καταγγελίες ότι αγνόησε εντολή εκκένωσης του Δήμου τη Δευτέρα της μεγάλης πυρκαγιάς στο Μάτι.

Σε συνέντευξή του στον Ant1 ο κ. Μπουρνούς κατήγγειλε ότι κατά τη χθεσινή κατάθεσή του στην ανακρίτρια, του παρουσιάστηκαν πλαστά έγγραφα, τα οποία φέρουν την υπογραφή της Συμβούλου της Περιφέρειας Αττικής, Ιωάννας Τσούπρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται προφανώς για την αναπληρώτρια σε θέματα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, η οποία προσκόμισε έγγραφο στο οποίο φαίνεται ότι συνεδρίασε Συντονιστικό Όργανο κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς. Ωστόσο αυτό δεν συνεδρίασε ποτέ, είπε ο κ. Μπουρνούς.

Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με το ίδιο πλαστό έγγραφο, φαίνεται ότι στη συνεδρίαση του Συντονιστικού, συμμετείχε τόσο ο δήμαρχος Διονύσου, όσο και ο ίδιος, στον οποίο δόθηκε εντολή εκκένωσης της περιοχής.

Ο κ. Μπουρνούς διέψευσε όλα αυτά και πρόσθεσε ότι «αυτοί είναι πολλοί και εγώ είμαι ένας, αλλά έχω τις αποδείξεις στα χέρια μου, θα τις καταθέσω και τότε θα δούμε ποιος θα πάει φυλακή». Εκανε μάλιστα λόγο για μάρτυρες και υλικό από τις κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας.

Εξήγησε ακόμη ότι το έγγραφο που κατατέθηκε με τα πρακτικά της επίμαχης συνεδρίασης αναφέρει πως το Συντονιστικό συγκλήθηκε στις 20:30 και ολοκληρώθηκε στις 21:00, καθώς και ότι σε αυτό συμμετείχε και η Πυροσβεστική και η Ελληνική Αστυνομία.

«Αναφέρεται ότι μου έδωσαν προφορική εντολή εκκένωσης», υπογράμμισε ενώ διέψευσε ότι είχε λάβει τέτοια εντολή. Πρόσθεσε ότι ο δικηγόρος του θα καταθέσει μηνύσεις, καθώς επιχειρείται να μεταφερθούν οι ευθύνες. Ξεκαθάρισε ότι «κανένα κυβερνητικό στέλεχος δε με πήρε να μου πει να συγκαλύψω».

Τέλος επανέλαβε ότι «όταν η φωτιά επεκτείνεται σε περισσότερους από έναν Δήμο, η αρμοδιότητα εκκένωσης περνά στην Περιφέρεια» και ερωτηθείς εκ νέου γιατί δεν πήρε τη σχετική πρωτοβουλία, απάντησε πως «δεν έχω έλεγχο μια κατάστασης που επεκτείνεται σε ένα σημείο. Αυτός που έχει συνολική εικόνα και συντονίζει είναι οι πυροσβέστες, όμως δεν συναντήθηκα ποτέ με αυτούς».

Από την πλευρά της η Ιωάννα Τσούπρα μιλώντας στον Ant1 διέψευσε τον δήμαρχο Ραφήνας και επικαλείται ως μάρτυρες της συνεδρίασης τους δημάρχους Διονύσου και Μαραθώνος.

Ο δήμαρχος Διονύσου, Διονύσης Ζαμάνης, σε επικοινωνία που είχε μαζί του ο Ant1, επιβεβαίωσε ότι εστάλη sms για την εν λόγω συνεδρίαση, στην οποία μετέβη όμως έφυγε προτού αυτή ολοκληρωθεί. Είπε επίσης ότι ο Βαγγέλης Μπουρνούς δεν ήταν παρών στη συνεδρίαση, σημειώνοντας ότι προς το παρόν δεν θέλει να πει κάτι παραπάνω.

Ο δήμαρχος Ραφήνας, πάντως, δήλωσε ότι «ο Ηλίας Ψινάκης δεν φαίνεται παρών στη συνεδρίαση».

Η διάψευση της Ρένας Δούρου

Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου έσπευσε να διαψεύσει τις δηλώσεις του κ. Μπουρνούς περί πλαστογράφησης του πρακτικού συνεδρίασης της Περιφέρειας Αττικής αλλά και στα περί εκκένωσης.

Με ανακοίνωσή της στην προσωπική της ιστοσελίδα, η κυρία Δουρού τονίζει:

1. Το Πρακτικό της έκτακτης Συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου που έλαβε χώρα στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής στις 23/7, δεν δύναται να πλαστογραφηθεί καθώς τα Πρακτικά ενός Συλλογικού οργάνου συντάσσονται και επικυρώνονται δεόντως και αποστέλλονται στους συμμετέχοντες σε αυτό όπως και έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση.

2. Στο Πρακτικό περιγράφεται η κατάσταση της μεγάλης πυρκαγιάς, οι δράσεις και οι ενέργειες των αρμόδιων φορέων εκείνες τις δραματικές ώρες.

3. Το έγγραφο δεν αναφέρεται σε απόφαση «εκκένωσης».

4. Το έγγραφο δεν προχωρά σε κανενός είδους αξιολογικές κρίσεις έναντι ουδενός παράγοντα ή φορέα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπουρνούς εξήγησε πως το έγγραφο που κατατέθηκε με τα πρακτικά της επίμαχης συνεδρίασης, αναφέρει ότι το Συντονιστικό συγκλήθηκε στις 20:30 και ολοκληρώθηκε στις 21:00, καθώς και ότι σε αυτό συμμετείχε και η Πυροσβεστική και η Ελληνική Αστυνομία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...