576
Ο εκδότης Γιάννης Λασκαράκης |

«Δέχομαι απειλές για τη ζωή μου», καταγγέλλει ο εκδότης Γιάννης Λασκαράκης στον Εβρο

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2020, 12:31
Ο εκδότης Γιάννης Λασκαράκης
|

«Δέχομαι απειλές για τη ζωή μου», καταγγέλλει ο εκδότης Γιάννης Λασκαράκης στον Εβρο

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2020, 12:31

Εκτός από σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση (εδώ), η περιγραφή-καταγγελία του εβρίτη εκδότη Γιάννη Λασκαράκη για τον ρόλο που έχουν αναλάβει συγκεκριμένες ομάδες εθελοντών – πολιτοφυλάκων στον Εβρο, έφερε –κατά δήλωσή του– και απειλές για την ίδια του τη ζωή.

Στη σχετική ανάρτησή του ο εκδότης έκανε μεταξύ άλλων λόγο για «τζάμπα μάγκες» και παράνομους οικιστές του προστατευόμενου βιότοπου του ΔΕΛΤΑ του Εβρου, που τώρα εμφανίζονται ως «υπερασπιστές του πατρίου εδάφους» και φωτογραφίζονται πλάι στον Πρωθυπουργό. «Μέρες δόξας λαμπρές απέναντι στον ανύπαρκτο εχθρό», έγραψε ειρωνικά, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων, εντός και εκτός Εβρου.

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στον Έβρο. Ενα εθνικιστικό και μισαλλόδοξο τσουνάμι σαρώνει τον τόπο μας….

Geplaatst door Γιάννης Λασκαράκης op Woensdag 4 maart 2020

Σε δηλώσεις του την Παρασκευή στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ. Λασκαράκης είπε πως πρόκειται  για μία «κραυγή αγωνίας», η οποία όμως –όπως παραδέχθηκε– δεν έχει βρει απήχηση στον Εβρο, γιατί «είναι τόσο ισχυρό το κλίμα μισαλλοδοξίας, εθνικισμού και ρατσισμού…».

Ηδη, κατήγγειλε, «δέχομαι απειλές για τη ζωή μου, κανονικές απειλές (…) γι’ αυτό ζήτησα τη βοήθεια των κεντρικών ΜΜΕ (…) Μιλάμε για κατάσταση που έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο»!

«Ολοι έχουν όπλα στα χέρια τους, αγρότες με τρακτέρ γυρνούν τα βράδια, συλλαμβάνουν πρόσφυγες ταλαιπωρημένους … τους ξεφτιλίζουν, τους χτυπούν, τους σέρνουν από ‘δώ κι από ‘κεί», υποστήριξε ο κ. Λασκαράκης σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, κάνοντας λόγο για ομάδα ακροδεξιών, οι οποίοι «έχουν αυτοανακηρυχθεί υπερασπιστές της εδαφικής ακεραιότητας και αν δουν να περνά κάποιος, αν είναι μετανάστης, τον συλλαμβάνουν (αλλά βέβαια αν εμφανιστεί Τούρκος ένοπλος… το βάζουν στα πόδια). Γίνονται και άλλα, λαθρεμπόριο, παράνομη διακίνηση και μεταφορά τουριστών στο ποτάμι και ενοικίαση καλυβιών (στον βιότοπο), όλα στη μαύρη αγορά. Πράγματα τρελά και απαράδεκτα για μία χώρα που σέβεται τα σύνορά της και θέλει εκεί να δημιουργήσει ένα κλίμα όπου οι πολίτες ζουν χωρίς φόβο».

Την ίδια ώρα, συνέχισε, «η επίσημη Πολιτεία δεν δίνει κατεύθυνση διαφορετική, σαν να της αρέσει αυτή η κατάσταση … ήρθε ο Πρωθυπουργός και συναντήθηκε με αυτούς τους ανθρώπους … σαν να τους επιβραβεύει για αυτό που κάνουν». «Το ήξερε, άραγε, πού πάει;» αναρωτήθηκε.

Σύμφωνα με τον Λασκαράκη, όλα όσα συμβαίνουν στην περιοχή τον τελευταίο καιρό «σχετίζονται με τη δική μας τη ζωή εδώ, την ανάπτυξη που θέλουμε να έχουμε, να μην είναι πολεμική περιοχή, όπως πάει να γίνει πάλι τώρα. Είχαμε μία περιοχή γύρω μας ειρηνική, πηγαίναμε στην Κωνσταντινούπολη, είχαμε σχέσεις εμπορικές, φιλικές, έρχονταν χιλιάδες τουρίστες. Κινδυνεύουμε να κοπεί όλη αυτή η επικοινωνία, ήδη συμβαίνει… κάθε μέρα υπήρχε διάδρομος ειρήνης από την Ορεστιάδα στην Αδριανούπολη, πήγαιναν και έρχονταν συνέχεια, σύλλογοι, φίλοι, άνθρωποι που είχαν δουλειές. Και τώρα, στη θέση αυτής της επικοινωνίας υπάρχει ένας στρατός και από τα δύο μέρη», ενώ «στο εσωτερικό, το μέτωπο είναι εναντίον όσων διαφωνούν, είναι “προδότες” όλοι αυτοί».

Προσαγωγές για τον «Σύλλογο Κυνηγών Λαθρομεταναστών» στον Βόλο

Ομάδες (ένοπλων) ακροδεξιών που επιχειρούν να εκμεταλλευθούν την τρέχουσα συγκυρία στο Προσφυγικό-Μεταναστευτικό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, εμφανίστηκαν σε πολλές περιοχές της χώρας.

Στον Βόλο η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στην προσαγωγή του διαχειριστή σελίδας στο Facebook υπό τον τίτλο «Σύλλογος Κυνηγών Λαθρομεταναστών», με ρατσιστικό περιεχόμενο, κηρύγματα μίσους και πλήθος αναρτήσεων από τα μέλη της, που επιδείκνυαν όπλα και άδειες οπλοφορίας.

Η σελίδα δημιουργήθηκε μόλις στις 3 Μαρτίου και μετρούσε 303 μέλη.

Οι φωτογραφίες με τα όπλα και τα στιλέτα από τα μέλη της κινητοποίησαν αμέσως την Ασφάλεια, που προχώρησε σε προσαγωγές.

Μεταξύ των προσαχθέντων ήταν ο 34χρονος διαχειριστής της σελίδας.

«Ηταν μια ανοησία, δεν τα εννοούσαμε. Αφήστε μας, δεν θα πειράξουμε κανέναν. Ηταν όλα ένα λάθος», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που διαβίβασαν τον σχετικό φάκελο στον εισαγγελέα Βόλου, προκειμένου να αποφανθεί εκείνος εάν προκύπτει παράβαση του νόμου περί ρατσισμού και προώθηση ρατσιστικής βίας. Ο προσαχθείς αφέθηκε στη συνέχεια ελεύθερος.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...