289
Δεκτός από τον Πρόεδρο της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν έγινε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Πράγα | Twitter / @NikosDendias

Δένδιας: Παρόμοιο το αναθεωρητικό αφήγημα Τουρκίας και Ρωσίας

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2022, 16:16
Δεκτός από τον Πρόεδρο της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν έγινε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Πράγα
|Twitter / @NikosDendias

Δένδιας: Παρόμοιο το αναθεωρητικό αφήγημα Τουρκίας και Ρωσίας

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2022, 16:16

Η ενίσχυση των διμερών σχέσεων, η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, αλλά και η τουρκική προκλητικότητα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Πρόεδρο της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρώτου στην Πράγα την Τρίτη. Συζητήθηκε επίσης η συνεργασία Ελλάδας- Τσεχίας εντός ΕΕ, υπό το φως της τσεχικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

«Είχα την τιμή να συναντήσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τσεχίας, τον κύριο Ζέμαν, να ακούσω τις απόψεις του για την μεγάλη κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, για την τιμή της ενέργειας, για τα προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης», σημείωσε ο κ. Δένδιας σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση.

«Αλλά επίσης να τον ενημερώσω και για τα ειδικά προβλήματα της δικής μας περιοχής, της Ανατολικής Μεσογείου, και την τουρκική προκλητικότητα, τις τουρκικές αναθεωρητικές απόψεις που συνιστούν ένα αναθεωρητικό αφήγημα σε ένα βαθμό παρόμοιο με το αναθεωρητικό αφήγημα που εκπορεύεται από τη ρωσική πλευρά», πρόσθεσε.

Προηγουμένως, ο κ. Δένδιας είχε γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Γερουσίας και την επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της Γερουσίας της Δημοκρατίας της Τσεχίας, όπου είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις «για την παρούσα κρίση» και να τους εξηγήσει «την ελληνική άποψη για τις πρόσφατες εξελίξεις», όπως και να τους ενημερώσει για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Αθήνα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αναφερθείς στη συμμετοχή του στο άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, το Gymnich, αργότερα την ίδια ημέρα, ο υπουργός ανέφερε ότι η ατζέντα θα αφορά τα ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αλλά και και «ζητήματα που αφορούν την Αφρική, τις σχέσεις με την ΕΕ, και γενικά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη καθώς πηγαίνουμε προς τον χειμώνα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...