206
| Bill Rebapis / SOOC

Δεν μίλησε στη Βουλή αλλά έκανε… δήλωση ο Τσίπρας για τα μη κρατικά ΑΕΙ

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2024, 14:35
|Bill Rebapis / SOOC

Δεν μίλησε στη Βουλή αλλά έκανε… δήλωση ο Τσίπρας για τα μη κρατικά ΑΕΙ

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2024, 14:35

Ο Αλέξης Τσίπρας, πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μίλησε στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια –περισσότεροι από 170 βουλευτές μίλησαν, αλλά εκείνος, βουλευτής Α’ Πειραιώς, δεν το έκρινε σκόπιμο. Ωστόσο, σε μια ακόμα παρέμβαση εξ αποστάσεως –μέσω δήλωσης, όπως είχε κάνει και πριν από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ– ο κ. Τσίπρας επιχείρησε και πάλι να γίνει πολιτικά ορατός.

Στη δήλωσή του το μεσημέρι της Παρασκευής, λίγο πριν την ψηφοφορία στην Ολομέλεια και λίγο μετά τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ για «ιστορικό ρεβανσισμό», προσθέτοντας πως η κυβερνητική πλειοψηφία «νομοθετεί τη δυνατότητα ίδρυσης κερδοσκοπικών ιδιωτικών πανεπιστημίων, παρακάμπτοντας το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος».

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε: «Αλήθεια γιατί τόσα χρόνια, από τις αρχές της δεκαετίας του ενενήντα, ενώ η ΝΔ σταθερά υποστηρίζει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, ουδέποτε διανοήθηκε να προχωρήσει ή να προτείνει τη νομοθέτησή τους, δίχως την αναθεώρηση του άρθρου 16;».

«Πρόκειται για άλλο ένα σκαλοπάτι στο κατήφορο της συστηματικής απαξίωσης των θεσμών, ακόμη και του ίδιου του Συντάγματος, από μια κυβέρνηση που κάθε φορά που για αυτό εγκαλείται, απλώς απαντάει ότι εκλέχθηκε με 41%», υπογράμμισε σε άλλο σημείο της δήλωσής του.

Κλείνοντας, ο κ. Τσίπρας εκτιμά ότι η ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων «Δεν θα ευδοκιμήσει».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...