285
Στιγμιότυπο από το δείπνο στο Στρασβούργο του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη Ρομπέρτα Μέτσολα - παρών και ο Τάσος Χατζηβασιλείου | ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δείπνο Μητσοτάκη με την εν αναμονή πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2022, 09:01
Στιγμιότυπο από το δείπνο στο Στρασβούργο του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη Ρομπέρτα Μέτσολα - παρών και ο Τάσος Χατζηβασιλείου
|ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δείπνο Μητσοτάκη με την εν αναμονή πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2022, 09:01

Δείπνο με την προεδρεύουσα (και εν αναμονή πρόεδρο) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα είχε το βράδυ της Δευτέρας, κατά την ολιγόωρη παραμονή του στο Στρασβούργο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κυβερνητικές πηγές υπενθύμισαν ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε συναντηθεί με την εκ των αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 23 Αυγούστου στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ σημείωσαν ότι μοιράζονται κοινές θέσεις στα μείζονα ευρωπαϊκά ζητήματα.

Επεσήμαναν, δε, ότι η ΝΔ στήριξε ενεργά εντός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος την υποψηφιότητα της 43χρονης μαλτέζας πολιτικού για την προεδρία του Ευρωκοινοβουλίου. H Ρομπέρτα Μέτσολα έχει λάβει επισήμως το χρίσμα του ΕΛΚ για τη θέση του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, εν όψει της ψηφοφορίας που έχει προγραμματιστεί για τις 18 Ιανουαρίου στο Στρασβούργο.

Στο δείπνο παρέστησαν ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου και ο επικεφαλής του γραφείου της Ρομπέρτα Μέτσολα, Μάθιου Τάμπον. Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός είχε στο κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ και τον γενικό γραμματέα Αντόνιο Λόπεζ Ιστουρίζ.

Η εκλογή της Ρομπέρτα Μέτσολα θεωρείται βέβαιη. Οχι μόνο ήταν η πρώτη τη τάξει αντιπρόεδρος και προήδρευε όσο ο συγχωρεμένος πρώην πρόεδρος Νταβίντ Σασόλι ήταν στο νοσοκομείο, αλλά και επειδή στο πρόσωπό της συμφωνούν οι δύο μεγάλες παρατάξεις του Ευρωκοινοβουλίου, το ΕΛΚ και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές (PES).

Μάλιστα, για να υπάρξει η στήριξη του PES, υπήρξε ένα παζάρι: Οι τελευταίοι δέχτηκαν να στηρίξουν τη Μέτσολα ως διάδοχο του σοσιαλδημοκράτη Νταβίντ Σασόλι αφού πρώτα εξασφάλισαν ότι θα πάρουν πέντε θέσεις αντιπροέδρων –μία εκ των οποίων διεκδικεί με αξιώσεις η Εύα Καϊλή, ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής. Για αυτόν τον λόγο, εξάλλου, μετέβη στο Στρασβούργο και ο νέος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ και επίσης ευρωβουλευτής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος ποντάρει στην αναβαθμισμένη παρουσία του κόμματος και στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...