236
Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοινώνει στη Βουλή των Κοινοτήτων ότι η κρίσιμη ψηφοφορία αποδοχής ή απόρριψης της συμφωνίας για το Brexit είναι η 11η Δεκεμβρίου | Parliament TV handout via REUTERS

Brexit: Στις 11 Δεκεμβρίου η ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο για τη συμφωνία Βρετανίας – ΕΕ

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2018, 20:58
Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοινώνει στη Βουλή των Κοινοτήτων ότι η κρίσιμη ψηφοφορία αποδοχής ή απόρριψης της συμφωνίας για το Brexit είναι η 11η Δεκεμβρίου
|Parliament TV handout via REUTERS

Brexit: Στις 11 Δεκεμβρίου η ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο για τη συμφωνία Βρετανίας – ΕΕ

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2018, 20:58

Το βρετανικό Κοινοβούλιο θα ψηφίσει την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου για τη συμφωνία περί Brexit η οποία επισφραγίστηκε στις Βρυξέλλες.

Την είδηση γνωστοποίησε τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι μιλώντας στο Κοινοβούλιο.

Η Βουλή των Κοινοτήτων θα έχει στη διάθεσή της συνολικά πέντε ημέρες συζήτησης προτού ψηφίσει.

 «Το Σώμα θα αποφασίσει αν θέλει ή όχι να ανταποκριθούμε στην ψήφο του βρετανικού λαού ο οποίος αποφάσισε το Brexit» δήλωσε η Μέι κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Κοινοβούλιο. Εκεί η Μέι προσπάθησε να πείσει τους βουλευτές να στηρίξουν τη συμφωνία, η οποία έχει γίνει δεκτή με μεγάλο σκεπτικισμό από τους οπαδούς του «σκληρού διαζυγίου» εντός των κόλπων των Τόρις.

Μάλιστα προειδοποίησε ότι η Βρετανία θα στραφεί το άγνωστο αν το Κοινοβούλιο απορρίψει τη συμφωνία που διαπραγματεύτηκε η ίδια με την Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς βουλευτές από όλες τις πλευρές επικρίνουν τη συμφωνία.

Και στις 26 Νοεμβρίου συνεχίστηκαν έξω από το βρετανικό Κοινοβούλιο οι διαδηλώσεις των υποστηρικτών της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση (REUTERS/Toby Melville)

Η πρωθυπουργός επισείει τον κίνδυνο εξόδου χωρίς συμφωνία, κάτι που θα βάλει σε περιπέτειες την Πέμπτη παγκοσμίως μεγαλύτερη οικονομία και με δεδομένο ότι η ευρωπαϊκή πλευρά έχει καταστήσει σαφές ότι υπάρχει ελάχιστη διάθεση για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων περί Brexit εάν το Κοινοβούλιο καταψηφίσει.

Σύμφωνα με τη συμφωνία που έχει εξασφαλιστεί, η Βρετανία θα εγκαταλείψει το μπλοκ τον Μάρτιο διατηρώντας στενούς τους εμπορικούς δεσμούς με την Ενωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...