179
Φανατικός καπνιστής ο ίδιος, παρόλο που έχει επιχειρήσει να το διακόψει, ο Γιάννης Μπουτάρης καπνίζει στο διάλειμμα δημοτικού συμβουλίου | SOOC

Μπουτάρης: Τέλος το κάπνισμα στα καταστήματα της Θεσσαλονίκης

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2019, 15:45
Φανατικός καπνιστής ο ίδιος, παρόλο που έχει επιχειρήσει να το διακόψει, ο Γιάννης Μπουτάρης καπνίζει στο διάλειμμα δημοτικού συμβουλίου
|SOOC

Μπουτάρης: Τέλος το κάπνισμα στα καταστήματα της Θεσσαλονίκης

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2019, 15:45

Την απαγόρευση του καπνίσματος στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Θεσσαλονίκης θα εφαρμόσει ο Γιάννης Μπουτάρης μετά το Πάσχα, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή.

Τα πρόστιμα στη Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσουν να πέφτουν μετά το Πάσχα και αρμόδια θα είναι η δημοτική αστυνομία, σύμφωνα με τον δήμαρχο.

«Εγώ είμαι καπνιστής. Συνεχίζεται το κάπνισμα στα μαγαζιά, ενώ απαγορεύεται. Μετά το Πάσχα, με την ελάχιστη δύναμη που έχουμε, θα επιβάλλονται πρόστιμα. Είμαστε η μοναδική χώρα που οι νόμοι δεν εφαρμόζονται. Αν θέλουμε καλύτερη πόλη, πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι. Υπάρχουν πολλά παράπονα», είπε ο κ. Μπουτάρης σε συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο.

Συνεργεία της δημοτικής αστυνομίας από τα μέσα Μαρτίου έχουν ξεκινήσει ενημερώσεις στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για την απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς χώρους.

Στόχος είναι μέχρι τα τέλη Απριλίου να ενημερωθούν 400 επιχειρηματίες, καθώς αμέσως μετά το Πάσχα θα αρχίσει η επιβολή προστίμων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης.

Το ύψος των προστίμων ξεκινά από τα 600 ευρώ και οι ποινές θα φτάνουν έως την αφαίρεση άδειας λειτουργίας του καταστήματος. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, «καμπάνα» προβλέπεται και για τους πελάτες-καπνιστές, της τάξης των 50 ευρώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...