301
Μπενζεμά και Νταρμανέν: αντίθετοι χαρακτήρες και ασύμπτωτοι κόσμοι | EPA (Daniel Gonzalez και Mohammed Badra)

Μπενζεμά εναντίον υπουργού του Μακρόν με φόντο τη Γάζα

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2024, 18:47
Μπενζεμά και Νταρμανέν: αντίθετοι χαρακτήρες και ασύμπτωτοι κόσμοι
|EPA (Daniel Gonzalez και Mohammed Badra)

Μπενζεμά εναντίον υπουργού του Μακρόν με φόντο τη Γάζα

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2024, 18:47

Προ καιρού, λίγο μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ και την έναρξη των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Γάζα, ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν είχε κατηγορήσει τον γαλλοαλγερινό ποδοσφαιριστή Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος πλέον εργάζεται εκτός Ευρώπης, στο σαουδαραβικό πρωτάθλημα, ότι έχει δεσμούς με την τζιχαντιστική οργάνωση Αδελφοί Μουσουλμάνοι.

Το μοναδικό «στοιχείο» που είχε ο υπουργός για να εξαπολύσει αυτή τη βαριά κατηγορία ήταν οι διαδικτυακές ανακοινώσεις του μπαλαδόρου υπέρ των αμάχων Παλαιστινίων.

Τώρα ο δικηγόρος του Μπενζεμά προσέφυγε στο γαλλικό δικαστήριο που είναι αρμόδιο για τις υποθέσεις των κυβερνητικών και κατέθεσε υπόμνημα 92 σελίδων για την ιστορία αυτή, καθώς ο Νταρμανέν όχι μόνο προσέβαλε τον παίκτη, αλλά τον εξέθεσε και σε κινδύνους, αφού η Σαουδαραβία θεωρεί τους «Αδελφούς» τρομοκρατική ομάδα.

Με τη μήνυσή του ο Μπενζεμά διατείνεται ότι είναι θύμα πολιτικής εκμετάλλευσης και αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τους συγκεκριμένους τζιχαντιστές.

Ο Νταρμανέν καταφέρθηκε από τηλεοράσεως εναντίον του Μπενζεμά στις 16 Οκτωβρίου επειδή την προηγουμένη ο ποδοσφαιριστής είχε γράψει ένα σχόλιο στο Χ (πρώην Twitter) υπέρ των κατοίκων της Γάζας που βομβαρδίζονταν, ιδίως των γυναικών και των παιδιών. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο υπουργός του Μακρόν αποκάλεσε τον παίκτη «πράκτορα» του ριζοσπαστικού Ισλάμ, διότι «τον ακολουθούν 20 εκατομμύρια άνθρωποι στα σόσιαλ μίντια»!

Ο δικηγόρος του Μπενζεμά απάντησε ότι ο υπουργός «σπέρνει τον διχασμό στη Γαλλία» πράττοντας όσα πρέπει να αποφεύγει ένας πολιτικός.

Ο Μπενζεμά, γεννημένος στη Γαλλία σε οικογένεια Αλγερινών, ήταν πάντα αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, σημείωσε η Corriere della Sera. Εχει κατηγορηθεί για ασέβεια απέναντι στη «Μασσαλιώτιδα» και στην ίδια τη Γαλλική Δημοκρατία. Τότε ο Μπενζεμά, απαντώντας στις επιθέσεις, κατηγόρησε τον προπονητή Ντιντιέ Ντεσάμπ ότι «συμμορφώθηκε με το ρατσιστικό τμήμα της χώρας», με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του από την Εθνική Ομάδα.

Στο χειμερινό Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ ο Ντεσάμπ είχε καλέσει τον Μπενζεμά στην Εθνική, όμως ο παίκτης τραυματίστηκε σε προπόνηση και επέστρεψε στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...