406
Ο δήμαρχος Αθηναίων στην τηλεοπτική εμφάνισή του το μεσημέρι της Τρίτης στον ΣΚΑΪ | YouTube

Μπακογιάννης: Πολιτικό φετίχ για κάποιους τα Εξάρχεια – Το Μετρό θα γίνει

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2022, 13:54
Ο δήμαρχος Αθηναίων στην τηλεοπτική εμφάνισή του το μεσημέρι της Τρίτης στον ΣΚΑΪ
|YouTube

Μπακογιάννης: Πολιτικό φετίχ για κάποιους τα Εξάρχεια – Το Μετρό θα γίνει

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2022, 13:54

Στην κατασκευή του σταθμού του Μετρό στα Εξάρχεια και την ανάπλαση στον Λόφο του Στρέφη δεν αντιδρούν οι κάτοικοι, αλλά κάποιες μειοψηφίες, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που υπάρχουν για τα έργα στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Πρόκειται, είπε ο κ. Μπακογιάννης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, για μία ομάδα ατόμων που βρήκαν αφορμή να δώσουν μια μάχη ιδεοληπτική, καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, βλέπουν τα Εξάρχεια σαν «πολιτικό φετίχ».

«Είναι η λογική του απόλυτου μηδενισμού», παρατήρησε, θυμίζοντας τις αντιδράσεις που υπήρξαν στη διετή προσχολική αγωγή για 1.200 παιδάκια σε όλη την Αθήνα, προσθέτοντας με νόημα ότι του πήρε λίγο καιρό να καταλάβει πώς λειτουργούν τα συμφέροντα στα Εξάρχεια και πώς γίνεται να επενδύουν κάποιοι στην αποτυχία μιας πόλης.

«Το Μετρό είναι για όλους. Δεν υπάρχουν αριστερά και δεξιά βαγόνια», ήταν μία ακόμη χαρακτηριστική αναφορά του κ. Μπακογιάννη, για να επαναλάβει ότι με τη Γραμμή 4 του Μετρό, θα κινούνται καθημερινά 350.000 άνθρωποι, με αποτέλεσμα πάνω από 55.000 αυτοκίνητα να φύγουν από τους δρόμους της Αθήνας.

Οσο για τον Λόφο του Στρέφη, είπε ότι είναι «ένας από τους ωραιότερους της Αθήνας», εδώ και χρόνια όμως, «παρατημένος και παραδομένος στην παραβατικότητα, την εγκληματικότητα, την ηχορύπανση και την οχλοβοή».

Τα έργα υποδομών που προχωρά ο Δήμος της Αθήνας στον λόφο αφορούν εργασίες χωματουργικές, φύτευσης και πυρασφάλειας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έχει εξασφαλιστεί χορηγία άνω του 1 εκατ. ευρώ.

Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε και στο ζήτημα με τις μουριές της πρωτεύουσας που έχουν προσβληθεί από ένα ξυλοφάγο έντομο το οποίο εμφανίστηκε αρχικά στην Κρήτη το 2017 και το 2019 έφτασε και στην Αθήνα.

«Είναι συνυφασμένες με τη ζωή στην πόλη. Εχουμε 25.000 μέσα στην Αθήνα» και ήδη έχουν χαθεί γύρω στα 1.300 δέντρα, δηλαδή το 1,5% των δέντρων της πόλης, ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης, επισημαίνοντας ότι σε ορισμένες περιοχές, όπως ο Βοτανικός και το Κουκάκι, η απώλεια δέντρων φτάνει έως 30%.

Σε συνεργασία με τους επιστημονικούς φορείς, ο Δήμος Αθηναίων προσπαθεί να σώσει τα δέντρα, ωστόσο στις περιπτώσεις κατά τις οποίες απαιτείται να κοπούν και να ταφούν, «εκεί αμέσως φυτεύουμε μια νέα μουριά».

Τέλη Σεπτεμβρίου η δημοπράτηση για το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Για το γήπεδο του Παναθηναϊκού, ο Κώστας Μπακογιάνης τόνισε ότι έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα δημοπρατηθεί η αρένα και ότι προχωρά ο σχεδιασμός για να μπουν μπουλντόζες έως το τέλος του χρόνου.

Πρόκειται –είπε– για μια ανάπλαση υπερτοπική, από την οποία θα κερδίσουν όλοι οι Αθηναίοι μια «όαση πρασίνου» σε μια περιοχή όπως ο Βοτανικός, που είχε για πολλά χρόνια «σβηστεί από τον χάρτη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...