333
O βουλετής της ΝΔ και πρώην υπουργός, Χαράλαμπος Αθανασίου | INTIMEnews

Αθανασίου: Βαλτές καταθέσεις για Νοvartis, έχουν πάει με στικάκι

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2019, 15:03
O βουλετής της ΝΔ και πρώην υπουργός, Χαράλαμπος Αθανασίου
|INTIMEnews

Αθανασίου: Βαλτές καταθέσεις για Νοvartis, έχουν πάει με στικάκι

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2019, 15:03

Την πεποίθησή του ότι η υπόθεση της Novartis, δεν είναι τίποτα άλλα από μία πολιτική σκευωρία με σκοπο να εξουθενώσει τους πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε σε συνέντευξή του στον FOCUS 103,6 ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Αθανασίου.

«Για τους τέσσερις έχει ήδη αρχειοθετηθεί η υπόθεση, πιστεύω και για τους υπόλοιπους θα αρχειοθετηθεί», εκτίμησε ο πρώην υπουργός, αλλα ακόμα και «αν παρ’ ελπίδα γίνει προσπάθεια να γίνει δίωξη για κάποιον, η υπόθεση έχει υποπέσει σε αποσβεστική προθεσμία, έχει δηλαδή παραγραφεί», επανέλαβε.

«Αυτό», διευκρίνισε για τους σπεύσουν ξανά να δώσουν διαφορετική ερμηνεία στα λεγόμενά του, «δεν σημαίνει ότι είμαι υπέρ, γιατί και εγώ και το κόμμα μου ήμασταν αντίθετοι με τη ρύθμιση του άρθρου 86 του Συντάγματος και λέμε να αναθεωρηθεί και θα αναθεωρηθεί στην επόμενη Βουλή, που θα είναι αναθεωρητική, ώστε να υπάρχει ίση μεταχείριση, όλων των Ελλήνων πολιτών είτε είναι υπουργοί, είτε όχι».

Ο κ. Αθανασίου στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα των προστατευόμενων μαρτύρων:

«Ο νόμος λέει ότι ο προστατευόμενος μάρτυρας, που καταθέτει για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, πρέπει να μην εμπλέκεται στην υπόθεση και να μην έχει ή να μην προσδοκά συμφέρον», σημείωσε, κάτι που δεν ίσχυε στην περίπτωση του Nίκου Μανιαδάκη.

«Δεν είχαν δικαίωμα, έκαναν παράβαση που κήρυξαν προστατευόμενο μάρτυρα τον κ. Μανιαδάκη, που απεδείχθη ότι είναι εμπλεκόμενος», τόνισε και έκανε λόγο για πολλές ακόμη αστοχίες.

«Πώς γίνεται προστατευόμενοι μάρτυρες να δίνουν τέσσερις φορές κατάθεση και να λένε στην τέταρτη κατάθεση για εμπλοκή πολιτικού προσώπου, όταν το πιο σημαντικό είναι αυτό; Δεν το λες στην τέταρτη κατάθεση αυτό.

Πώς γίνεται να καταθέτει κάποιος 4 ώρες και 45 λεπτά και να δίνει κατάθεση μόνο δυόμιση σελίδων; Που είναι δουλειά 20 λεπτών. Αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω. Και δεν μπορώ να καταλάβω, πώς στην κατάθεση μάρτυρα, στη δεύτερη μισή σελίδα αλλάζει η γραμματοσειρά του υπολογιστή… ούτε το κομπιούτερ χάλασε, ούτε τίποτα. Πιστεύω ότι μία κατάθεση έχει πάει με στικάκι, από πού δεν το ξέρω, να το βρουν οι αρμόδιοι… Είναι πάρα πολλά τα μελανά σημεία», υποστήριξε μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...