412
Ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Πικραμμένος: Στημένη από πολιτικούς η υπόθεση Novartis

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2019, 21:02
Ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Πικραμμένος: Στημένη από πολιτικούς η υπόθεση Novartis

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2019, 21:02

Ως φαρσοκωμωδία με κακούς ηθοποιούς, κακούς κομπάρσους, κακό σκηνοθέτη και ακόμη χειρότερο σενάριο χαρακτήρισε την υπόθεση Novartis, ως προς το πολιτικό της σκέλος, ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος. Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ πρόσθεσε μάλιστα πως δεν διστάζει πλέον να δηλώσει πως η υπόθεση αυτή είναι «στημένη από πολιτικούς». Απαντώντας σε ερώτηση αν του έχει ζητηθεί συγγνώμη, υπογράμμισε με έμφαση ότι «τη συγγνώμη δεν την αξιώνεις, είναι θέμα επιπέδου και αξιοπρέπειας αν θα ζητηθεί».

Ο κ. Πικραμμένος, λίγες ημέρες μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης Novartis ως προς το σκέλος που τον αφορά μίλησε στον ΣΚΑΪ τονίζοντας πως πολιτικοί «εκμεταλλευόμενοι το πραγματικό πρόβλημα στον χώρο του φαρμάκου, βρήκαν ευκαιρία να εμπλέξουν πολιτικούς τους αντιπάλους». Μάλιστα δεν παρέλειψε να τονίσει ότι το πραγματικό πρόβλημα στον συγκεκριμένο χώρο  παραμένει και δεν ερευνάται ώστε να αντιμετωπιστεί.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς χαρακτηρίζει όσα έγιναν, έκανε λόγο για «φαρσοκωμωδία με κακούς ηθοποιούς, κακούς κομπάρσους, κακό σκηνοθέτη και ακόμη χειρότερο σενάριο ως προς το πολιτικό σκέλος». Φαρσοκωμωδία «στημένη από πολιτικούς, δεν διστάζω να το πω» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Αισθάνομαι μεγάλη αδικία» συνέχισε ο κ. Πικραμμένος, που βρέθηκε μπλεγμένος στην υπόθεση αυτή μέσα από μια μαρτυρία κουκουλοφόρου προστατεύομενου μάρτυρα ο οποίος υποστήριξε πως χρηματίστηκε και μάλιστα με συγκεκριμένο ποσό για διευκολύνσεις προς τη συγκεκριμένη εταιρεία κατά το διάστημα που ήταν υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

«Προσπαθήσαμε να σώσουμε τη χώρα από τα βράχια, και το ευχαριστώ ήταν να πηγαίνω ως ύποπτος μιας άθλιας συναλλαγής» τόνισε, προσθέτοντας: «αυτό με ξεπερνάει». Και απαντώντας στην ερώτηση αν κάποιος πολιτικός του τηλεφώνησε έστω για να εκφράσει τη συγγνώμη του, δήλωσε πως όχι.

Αλλωστε συνέχισε «τη συγγνώμη δεν την αξιώνεις, είναι θέμα επιπέδου και αξιοπρέπειας» δείχνοντας με τον τρόπο αυτό πως συγνώμη ζητά οποίος κατανοεί το σφάλμα του ή έστω την ταλαιπωρία που ο ίδιος και άλλοι υπέστησαν.

Κληθείς να σχολιάσει τους χειρισμούς της Δικαιοσύνης δήλωσε πως θέλει να είναι προσεκτικός, εντούτοις ανέφερε πως υπήρξαν πράγματα που τον παραξένεψαν και τα οποία θα χειριζόταν διαφορετικά. «Δεν θα μου αρκούσαν, ως δικαστή, κάποια στοιχεία και θα ήθελα προτού προβώ σε ενέργειες να έχω περισσότερα και πιο εξασφαλισμένα»

Διευκρινίζοντας πως δεν έχει διατελέσει εισαγγελέας καθώς και ότι δεν γνωρίζει πώς λειτουργούν, σημείωσε ότι αν η υπόθεση αυτή ήταν στο ΣτΕ θα ετίθετο θέμα ανεπάρκειας των στοιχείων.

Τέλος, υπογράμμισε πως όλη αυτή η κατάσταση και η σκανδαλολογία «αφήνει δηλητήριο στην κοινωνία».

«Το μεγαλύτερο κακό» είπε είναι ότι «χύθηκαν σταγόνες δηλητηρίου στην κοινωνία, που πλέον δεν εμπιστεύεται κανέναν και τίποτα».

«Χάθηκε η εμπιστοσύνη στους θεσμούς» κατέληξε, τονίζοντας πως αυτό πρέπει να αλλάξει, όμως είναι δύσκολο διότι «ο εθισμός δύσκολα ανατάσσεται».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...