378
Πριν από τη διακοπή, οι μητέρες της Γαρυφαλλιάς και της Ερατώς, που ήταν παρούσες στο δικαστήριο, αντέδρασαν με οργή απέναντι στη συμπεριφορά των δύο κατηγορουμένων (φωτογραφία από τη μεταγωγή τους στο δικαστήριο) | ΙΝΤΙΜΕnews

Από διακοπή σε διακοπή η δίκη για τη δολοφονία Τοπαλούδη

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2022, 10:59
Πριν από τη διακοπή, οι μητέρες της Γαρυφαλλιάς και της Ερατώς, που ήταν παρούσες στο δικαστήριο, αντέδρασαν με οργή απέναντι στη συμπεριφορά των δύο κατηγορουμένων (φωτογραφία από τη μεταγωγή τους στο δικαστήριο)
|ΙΝΤΙΜΕnews

Από διακοπή σε διακοπή η δίκη για τη δολοφονία Τοπαλούδη

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2022, 10:59

Ιδιο σκηνικό, με μία ακόμη διακοπή –την τέταρτη από την έναρξή της– στη δίκη ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου για την υπόθεση του βιασμού και της άγριας δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

Η δίκη διεκόπη για τις 6 Απριλίου, καθώς ένα μέλος της σύνθεσης του δικαστηρίου νοσεί με κορονοϊό.

Η νέα διακοπή ανακοινώθηκε ενώ στο βήμα του μάρτυρα επρόκειτο να ανέβουν οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη, που διαμαρτυρήθηκαν εντόνως για την απόφαση.

«Τι, δηλαδή θα κάνουμε πάλι το ταξιδάκι Διδυμότειχο και πίσω; Κανείς δεν νοιάζεται για μας. Τι να πω», είπε εξοργισμένη η μητέρα της Ελένης,Κούλα Αρμουτίδου, ενώ ο σύζυγός της Γιάννης Τοπαλούδης ζήτησε από την πρόεδρο να οριστούν συνεχόμενοι δικάσιμοι μετά τις 6 Απριλίου.

Πρόεδρος: Το έχουμε κοιτάξει.

Πατέρας Ελένης: Γονέας του ενός κατηγορούμενου απειλούσε τους μάρτυρες. Παρακαλώ να έχουμε τον δέοντα σεβασμό, κυρία πρόεδρε.

Στο εδώλιο ήταν παρόντες σήμερα και οι δύο καταδικασθέντες, σε πρώτο βαθμό, για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Πριν από τη διακοπή της δίκης, η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη και οι μητέρες της Ερατώς και της Γαρυφαλλιάς, θύματα επίσης στυγερών εγκλημάτων,  αντέδρασαν στη θέα των κατηγορουμένων. «Ντροπή σας», «αντί να σκύβουν το κεφάλι, γελάνε, χωρίς ίχνος μετάνοιας», φώναξαν οι μαυροφορεμένες γυναίκες που έδωσαν και πάλι το «παρών» στο δικαστήριο, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους γονείς της Ελένης.

Μητέρα Ερατώς: Τα κεφάλια σας χαμηλά, δολοφόνοι. Κάτω τα μάτια σας, μην κοιτάτε τη μάνα, δολοφόνοι! Τι τα φυλάτε τα καλόπαιδα, μην πάθει τίποτα μία τρίχα από τα μαλλιά τους; (προς τους αστυνομικούς). Να σας φέρουμε και παπά, ρε, να εξομολογηθείτε, να πάτε στον παράδεισο.

 Μητέρα Ελένης Τοπαλούδη: Να ψοφήσεις π… γιε! Εσύ είσαι ο Λ…;

Μητέρα Ερατώς: Τουλάχιστον κάτω το βλέμμα σας, φονιάδες!

Μητέρα Γαρυφαλλιάς: Να τους βλέπουμε, αντί να σκύβουν το κεφάλι, να γελάνε. Ούτε ένα ίχνος μετάνοιας. Ξέρουν τι θα πει μετάνοια; Να ρωτήσουν εμένα που έχω την κόρη μου στο τάφο. Ντροπή σας και ντροπή και στους γονείς σας που έρχονται εδώ, αλήτες! Αλήτες! Ντροπή σας! Που θέλετε και Εφετεία και δικαιώματα.

Μητέρα Ερατώς: Τα κεφάλια σας χαμηλά, δολοφόνοι. Τι τα φυλάτε τα καλόπαιδα, μην πάθει τίποτα μία τρίχα από τα μαλλιά τους; Να σας φέρουμε και παπά, ρε, να εξομολογηθήτε, να πάτε στον παράδεισο.

Μητέρα Γαρυφαλλιάς: Εδώ… μας υποχρεώνουν να βλέπουμε τους φονιάδες!

Μητέρα Ερατώς: Χάρη σε αυτούς δεν έχουμε τα παιδιά μας!

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...