298
Ο Κώστας Τασούλας | SOOC

Απάντηση Τασούλα σε Τσίπρα: Αναλαμβάνω την ευθύνη – ισχύει η εξαίρεση για την Προανακριτική

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2019, 20:11
Ο Κώστας Τασούλας
|SOOC

Απάντηση Τασούλα σε Τσίπρα: Αναλαμβάνω την ευθύνη – ισχύει η εξαίρεση για την Προανακριτική

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2019, 20:11

Την διαφωνία του με το περιεχόμενο της επιστολής που έλαβε από τον Αλέξη Τσίπρα για την προανακριτική για Novartis, εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

Ο κ. Τασούλας ξεκαθάρισε ότι ο θεσμός της εξαίρεσης ισχύει, ενώ επισήμανε ότι η προανακριτική θα συνεχίσει τις εργασίες της χωρίς τους κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλο. Παράλληλα ο κ. Τασούλας τόνισε ότι αναλαμβάνει ο ίδιος την ευθύνη, όπως τον προέτρεψε ο κ. Τσίπρας.

«Από την επιστολή προκύπτει ότι ο θεσμός της εξαίρεσης δεν υφίσταται στην εν λόγω επιτροπή και το αιτιολογεί  (σ.σ. ο Αλ. Τσίπρας) ότι δεν προβλέπεται στο άρθρο 156 του Κανονισμού. Και πάνω σε αυτό οικοδομεί όλη του την επιχειρηματολογία. Εγώ διαφωνώ με αυτή την άποψη», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής και εξήγησε ότι η διαδικασία της εξαίρεσης υπάρχει από την στιγμή που η επιτροπή έχει αρμοδιότητα εισαγγελέα πρωτοδικών.

«Οπως μου αναγνωρίζει, θα αναλάβω την ευθύνη και θα προχωρήσουμε με βάση την απόφαση περί εξαίρεσης, γιατί εγώ, αντιθέτως με τον κ. Τσίπρα, θεωρώ ότι ο θεσμός της εξαίρεσης υφίσταται. Αυτή την ευθύνη θα την αναλάβω», ανέφερε ο κ. Τασούλας.

«Δεν υπάρχει περίπτωση εισαγγελέας πρωτοδικών να είναι ταυτόχρονα και εισαγγελέας και μάρτυρας», επισήμανε χαρακτηριστικά. Η εξαίρεση «διασφαλίζει την αμεροληψία των ανακριτικών υπαλλήλων», είπε ο πρόεδρος της Βουλής, συμπληρώνοντας ότι σε κάθε περίπτωση το ζήτημα «θα λυθεί αργότερα από το δικαστικό συμβούλιο».

Σε ερώτηση με το πώς θα συνεχιστούν οι εργασίες της επιτροπής, ο κ. Τασούλας υπογράμμισε ότι «θα προχωρήσουμε ως έχουμε», δηλαδή με 23 μέλη και δίχως τους κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλο.

«Η επιτροπή θα συνεχίσει, δεν είναι διαδικαστικό το ζήτημα αλλά να βρεθεί η αλήθεια για τα αδικήματα», υπογράμμισε με νόημα ο πρόεδρος της Βουλής.

Χαρακτήρισε, δε, «μακρινό» το σενάρια επέμβασης της φρουράς σε περίπτωση που οι δύο βουλευτές εισέλθουν στην προανακριτική ενώ έκανε λόγο για «ήπια» επιστολή Τσίπρα, «καμία σχέση με την ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...