283
Ο Πρωθυπουργός στο πάνελ του εκλογικού συνεδρίου του ΕΛΚ στο Ζάγκρεμπ | INTIMEnews

Μητσοτάκης σε Αγκυρα: Σταματήστε τους εκβιασμούς μέσω Μεταναστευτικού

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2019, 15:28
Ο Πρωθυπουργός στο πάνελ του εκλογικού συνεδρίου του ΕΛΚ στο Ζάγκρεμπ
|INTIMEnews

Μητσοτάκης σε Αγκυρα: Σταματήστε τους εκβιασμούς μέσω Μεταναστευτικού

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2019, 15:28

Από το Ζάγκρεμπ και το βήμα του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αντιπαρήλθε της επίθεσης που εξαπέλυσε προσωπικά εναντίον του η Αγκυρα για το Προσφυγικό/ Μεταναστευτικό, ζητώντας να σταματήσουν οι ανεύθυνες δηλώσεις και να αρχίσουν οι πράξεις.

Ο Πρωθυπουργός κάλεσε την Τουρκία να κάνει περισσότερα για να εκπληρώσει το δικό της μέρος στη συμφωνία με την ΕΕ, καθώς και να πάψει να χρησιμοποιεί τις ολοένα και αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές ως εργαλείο διεθνούς πίεσης.

Ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε ότι η γείτων  φιλοξενεί εκατομμύρια πρόσφυγες στο έδαφός της, αυτό όμως, ξεκαθάρισε, δεν σημαίνει ότι θα γίνει θύμα εκβιασμού η Ευρώπη.

Η Ευρώπη, τόνισε στη συνέχεια της παρέμβασής του ο Πρωθυπουργός, δεν μπορεί να υποκρίνεται άλλο και προτεραιότητα πλέον της Κομισιόν θα πρέπει να είναι η διαμόρφωση μίας νέας πολιτικής ασύλου που θα αντικαταστήσει τη θλιβερά ανεπαρκή -όπως τη χαρακτήρισε- Συνθήκη του Δουβλίνου.

Είχε προηγηθεί η σφοδρή επίθεση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάμ Ακσόι, στην Ελλάδα και τον έλληνα Πρωθυπουργό για την κατάσταση στο Μεταναστευτικό.

Στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ έκανε λόγο για χειραγώγηση της κοινής γνώμης μέσω διαστρέβλωσης των γεγονότων από την ελληνική πλευρά,« με πρόσφατο παράδειγμα τις αβάσιμες και ατυχείς δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Με την ίδια δήλωση, η Αγκυρα επιχείρησε μάλιστα να κάνει και μάθημα διαχείρισης του Μεταναστευτικού, κατηγορώντας ευθέως τη χώρα μας για απάνθρωπη μεταχείριση των προσφύγων/μεταναστών!

Η απάντηση του υπουργείου  Εξωτερικών, δια του εκπροσώπου Αλέξανδρου Γεννηματά, ήταν άμεση και αυστηρή:

«Η Ελλάδα ως ευνομούμενη, δημοκρατική χώρα, δεν δέχεται μαθήματα από κανέναν», διεμήνυσε ο κ. Γεννηματάς, καλώντας την Τουρκία αντί να κάνει υποδείξεις, να εφαρμόσει πλήρως τις πρόνοιες της κοινής δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας και να πάψει να χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως μέσο πίεσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...