172
Ο Μίροσλαβ Ραντατσόφσκι βγάζει από την τσάντα του το περιστέρι αφήνοντας εμβρόντητους τους συναδέλφους του | ΥοuΤube

Αντιδράσεις για ευρωβουλευτή που απελευθέρωσε… περιστέρι μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2024, 12:45
Ο Μίροσλαβ Ραντατσόφσκι βγάζει από την τσάντα του το περιστέρι αφήνοντας εμβρόντητους τους συναδέλφους του
|ΥοuΤube

Αντιδράσεις για ευρωβουλευτή που απελευθέρωσε… περιστέρι μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2024, 12:45

Αφωνους άφησε τους συναδέλφους του στο Ευρωκοινοβούλιο ο Μίροσλαβ Ραντατσόφσκι, ευρωβουλευτής και ηγέτης του δεξιού «Σλοβακικού Πατριωτικού Κόμματος», όταν έβγαλε από την τσάντα του ένα περιστέρι και το απελευθέρωσε μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας στο Στρασβούργο.

Ο ίδιος έκανε αυτήν την κίνηση προκειμένου να ευχηθεί «ειρήνη σε όλο τον κόσμο, στους Ρώσους και στους Ουκρανούς». «Ας αφήσουμε αυτό το περιστέρι να μας ενώσει όλους» συμπλήρωσε.

Καθώς το πτηνό πετούσε στην αίθουσα, ένας άλλος συνάδελφος ρώτησε τον ευρωβουλευτή: «Μπορείτε να το πιάσετε;».

Το γεγονός αυτό, όπως είναι φυσικό, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις με συναδέλφους του Ραντατσόφσκι να τοποθετούνται σχετικά. Η γαλλίδα ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Καρολίν Ρουζ, κατηγόρησε τον Σλοβάκο ότι κουβάλησε ένα ζωντανό ζώο στο Ευρωκοινοβούλιο αψηφώντας τους κανόνες του. «Χρησιμοποίησε σαν απλό αντικείμενο ένα ζώο κρυμμένο στην τσάντα του για να κάνει δήλωση υπέρ της ειρήνης. Τι θα κάνετε για να πιάσετε το ζώο αυτό κύριε;», είπε.

«Ελπίζουμε το περιστέρι να είναι καλά», δήλωσε ο Ζαν Κριστόφ Οτγιέν, ένας εκ των προέδρων του Ευρωκοινοβουλίου, που είπε ότι θα αναφέρει το συμβάν στην πρόεδρο της Ευρωβουλής, Ρομπέρτα Μέτσολα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...