432
Οι ιδιοκτήτες του περισσότερο τρακαρισμένου σπιτιού στον κόσμο | Facebook

Αδιανόητο: σπίτι στην Βρετανία χτυπήθηκε από φορτηγό για 17η φορά!

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2019, 17:25
Οι ιδιοκτήτες του περισσότερο τρακαρισμένου σπιτιού στον κόσμο
|Facebook

Αδιανόητο: σπίτι στην Βρετανία χτυπήθηκε από φορτηγό για 17η φορά!

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2019, 17:25

Ενα πρωινό σαν όλα τα υπόλοιπα και ενώ βρισκόταν στο ντους, ο Κρις Ντόντσλι, στο δυτικό Γιοκσάιρ της Αγγλίας, άκουσε ξαφνικά έναν εκκωφαντικό μα συνάμα γνώριμο θόρυβο. Κοιτώντας από το παράθυρο του μπάνιου, οι φόβοι του επιβεβαιώθηκαν αμέσως: ένα φορτηγό είχε μόλις προσκρούσει στο εξωτερικό τοίχωμα του σπιτιού του προκαλώντας σημαντικές ζημιές.

Σε χρόνο μηδέν, έβαλε ό,τι βρήκε μπροστά του και βγήκε τρέχοντας στον δρόμο για να ζητήσει εξηγήσεις. Ο σλοβάκος οδηγός έμοιαζε το ίδιο απορημένος και εκνευρισμένος με τον Κρις. Οταν λοιπόν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού τον ρώτησε «τι συνέβη;», εκείνος απάντησε λακωνικά «σύστημα πλοήγησης». Η απάντηση αυτή από μόνη της δεν εξηγεί και πολλά αλλά ο Κρις κατάλαβε αμέσως τι ήθελε να πει ο οδηγός του φορτηγού. Ηταν άλλωστε η ενδέκατη φορά που άκουγε το ίδιο πράγμα!

Το σύστημα πλοήγησης ή GPS είναι ένα «εργαλείο» που χρησιμοποιούν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Είναι η εφαρμογή που αντικατέστησε το «ρωτώντας πας στην πόλη» με χάρτες και λεπτομερείς οδηγίες προκειμένου κανείς να πηγαίνει από το ένα μέρος στο άλλο με ασφάλεια και σιγουριά. Ομως για το ζεύγος Ντόντσλι είναι ένας εφιάλτης καθώς κατευθύνει βαρέα οχήματα να στρίψουν σε έναν εξαιρετικά στενό δρόμο που συνορεύει με το σπίτι τους.

Οπως μπορείτε να δείτε το να στρίψει φορτηγό στον δρόμο αυτόν είναι ανθρωπίνως αδύνατο! (Google Maps)

Από τότε που ο Κρις και η Μαίρη μετακόμισαν στο δυτικό Γιορκσάιρ το 2007, 11 βαρέα φορτηγά έχουν προσκρούσει στο σπίτι τους. Αυτή την φορά, οι ζημιές που προκάλεσε άθελά του ο σλοβάκος οδηγός στην κουζίνα και στον εξωτερικό τοίχο του σπιτιού άγγιξαν τις 30.000 λίρες (34.000 ευρώ). Μάλιστα μεταξύ σοβαρού και αστείου η Μαίρη δήλωσε ότι κάθε φορά που επιστρέφουν στο σπίτι μετά από κάποια έξοδο, το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να ελέγξουν αν η κουζίνα είναι ακόμα εκεί!

Το ζευγάρι πέρασε ένα μήνα χωρίς κουζίνα, με την ασφαλιστική εταιρεία να τους δίνει μόλις 10 λίρες (13 ευρώ) την ημέρα για φαγητό! Αυτή είναι η τρίτη φορά (!) που το ζευγάρι αναγκάστηκε να αντικαταστήσει την κουζίνα του σπιτιού. Τουλάχιστον, τα έξοδα επισκευής καλύπτονται από τις ασφαλιστικές εταιρείες των οδηγών των φορτηγών. Είναι και αυτό μια παρηγοριά.

Μια γειτόνισσα του Κρις και της Μαίρης, μιλώντας σε ρεπόρτερ των λονδρέζικων Times, τόνισε ότι τα τελευταία 50 χρόνια έχει δει με τα μάτια της 17 οχήματα να προσκρούουν στο συγκεκριμένο σπίτι! Το ζευγάρι αγόρασε το σπίτι έναντι 150.000 περίπου ευρώ 12 χρόνια πριν. Σήμερα η αξία του υπολογίζεται στις 215.000. Παραταύτα το ζευγάρι δεν φαίνεται διατεθειμένο να το πουλήσει και απαιτεί από τον δήμο να κάνει επιτέλους κάτι για τον δρόμο της… συμφοράς!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...