711
Η σειρά «Content» γυρίστηκε με τις κατάλληλες προδιαγραφές για να τη βλέπεις στο κινητό | ABC

Το πρώτο σίριαλ αποκλειστικά για κινητά τηλέφωνα

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2019, 12:50
Η σειρά «Content» γυρίστηκε με τις κατάλληλες προδιαγραφές για να τη βλέπεις στο κινητό
|ABC

Το πρώτο σίριαλ αποκλειστικά για κινητά τηλέφωνα

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2019, 12:50

Κάθε φορά που κάποιος κοιτάζει το κινητό του τηλέφωνο μέσα σε μια κινηματογραφική αίθουσα πολλοί θεατές σκέφτονται το ίδιο πράγμα «Βάλε στην τσέπη το τηλέφωνο και δες την ταινία»… Αν και η παρακολούθηση τηλεόρασης είναι μια πιο χαλαρή διαδικασία από ότι η παρακολούθηση μιας ταινίας στο σινεμά, η χρήση του τηλεφώνου είναι και πάλι ένα θέμα που μπορεί να προκαλέσει συζήτηση και αντιπαράθεση. Όμως οι φανατικοί του κινητού τηλεφώνου θα πάρουν την εκδίκηση τους με την νέα σειρά του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου ABC που έχει τίτλο «Content». Η σειρά που θα ξεκινήσει να προβάλλεται στο YouTube, το Facebook, το Instagram and το iView, είναι γυρισμένη έτσι ώστε να είναι συμβατή πρώτα και πάνω από όλα για θέαση στις οθόνες των κινητών τηλεφώνων. Είναι η πρώτη φορά που ταινία ή σειρά γυρίζεται με προδιαγραφές προβολής για κινητά τηλέφωνα.

«Η πρόκληση που τέθηκε ήταν το πώς να πάρουμε ένα συμβατικό κινηματογραφικό ή τηλεοπτικό προϊόν και να το βάλουμε μέσα σε ένα κινητό τηλέφωνο. Την αποδεχτήκαμε και προχωρήσαμε στην υλοποίηση της» δηλώνει η Κιού Μινχ Λούου, παραγωγός του ABC.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Guardian, το Content είναι μια κωμική σειρά για μια νέα κοπέλα με έντονο ναρκισσισμό η οποία θέλει να γίνει online influencer. Για να τα καταφέρει θα κάνει τα πάντα κρατώντας συνεχώς ανοικτή την κάμερα ακόμη και αν είναι παρούσα σε τροχαίο ατύχημα είτε οργανώνοντας το αποκαλούμενο στην γλώσσα του κυβερνοχώρου mukbang. Είναι μια μόδα που ξεκίνησε από την Νότια Κορέα πριν από λίγα χρόνια. Ο παρουσιαστής μιας online εκπομπής γεμίζει ένα τραπέζι με φαγητά τα οποία τρώει σε ζωντανή μετάδοση μπροστά στους θεατές του.

Σκηνή από την σειρά Content

Η διάσημη στην Αυστραλία ηθοποιός Σαρλότ Νικντάο θα υποδύεται την νεαρή Λούσι που ζει στο Μπρισμπέιν και προσπαθεί να γίνει online influencer. Οι θεατές θα βλέπουν όλα όσα εξελίσσονται μέσα από το κινητό της πρωταγωνίστριας. Θα βλέπουν τα μηνύματα που τις έχουν στείλει, τι θα γράφει εκείνη, τι θα σβήνει, τι θα βλέπει, τι εφαρμογές θα κατεβάζει, τις βιντεοκλήσεις που θα δέχεται, τα ποσταρίσματα στα social media, τις πόζες που θα παίρνει για να βγάλει selfie κλπ. Με απλά λόγια οι δημιουργοί της σειράς ανοίγουν στους θεατές της σειράς ένα ψηφιακό παράθυρο στο μυαλό της πρωταγωνίστριας.

«Αν πέθαινα και ο Θεός μου έδινε ένα πλήρη κατάλογο με τα στατιστικά στοιχεία της ζωής μου είμαι βέβαιος ότι θα σοκαριζόμουν ανακαλύπτοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος των σχέσεων που είχα με τους ανθρώπους που αγαπούσα περισσότερο το είχα ζήσει μέσα από το κινητό τηλέφωνο» δηλώνει ο Ντάλει Πίρσον, ένας από τους σκηνοθέτες του Content.

Οι δημιουργοί της σειράς προσπάθησαν κατά την διάρκεια των γυρισμάτων να διερευνήσουν τις πιθανές αντιδράσεις του κοινού. Ετσι ζήτησαν από εθελοντές να βλέπουν την σειρά ενώ την ίδια στιγμή οι σκηνοθέτες παρακολουθούσαν και τους ίδιους από άλλο δωμάτιο. Επιπλέον για να μελετήσουν καλύτερα τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις οι δημιουργοί της είπαν στους εθελοντές να μην έχουν απενεργοποιημένες τις διάφορες λειτουργίες και εφαρμογές του τηλεφώνου τους όσο παρακολουθούσαν την σειρά. Ετσι, κάποιος θεατής, την στιγμή που διάβαζε τα γραπτά μηνύματα της πρωταγωνίστριας της σειράς έβλεπε παράλληλα μπροστά του και τα μηνύματα που λάμβανε εκείνη την ώρα και εκείνος χωρίς να φαίνεται αμέσως η προέλευση του μηνύματος και άρα σε πρώτο χρόνο πιθανώς να μπερδευόταν με αυτό που έβλεπε.

«Αν συγκρίνεις αυτή την κατάσταση με μια κινηματογραφική ταινία είναι σαν να βλέπει κάποιος ένα γουέστερν και ξαφνικά να κάνει την εμφάνιση του μέσα στην αίθουσα ένα άλογο. Ο θεατής πιθανώς να σκεφτεί: είναι μέρος της ταινίας; Μήπως το έστειλαν για μένα; Για αυτό ανησυχούσαμε για τις αντιδράσεις των θεατών και σκεφτήκαμε να τους πούμε να μην έχουν ενεργοποιημένες διάφορες λειτουργίες του τηλεφώνου όταν έβλεπαν την σειρά. Όμως τελικά σκεφτήκαμε ότι αυτός ήταν ο σωστός τρόπος για να πούμε στον κόσμο αυτό που θέλαμε μέσω της σειράς και έτσι προχωρήσαμε στο αρχικό πλάνο» αναφέρει ο Πίρσον.

«Αρχικά οι εθελοντές ακόμη και όταν τους εξηγούσαμε τι πρόκειται να γίνει δεν καταλάβαιναν ακριβώς τι θα συμβεί και βρίσκονταν σε μια σύγχυση μέχρι ότου έβλεπαν με τα μάτια τους τι συνέβαινε. Αυτό που αποκομίσαμε από αυτές τις δοκιμές είναι ότι από την στιγμή που οι θεατές κατάλαβαν περί τίνος πρόκειται βρήκαν ευχάριστη, διασκεδαστική και εν τέλει εθιστική την παρακολούθηση της σειράς» σημειώνει η Κιού Μινχ Λούου

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...