792
Χαρούμενη ομήγυρη: Οι πολιτικοί αρχηγοί ασχολήθηκαν περισσότερο με τις δίαιτες και τις διακοπές και λιγότερα με την έξοδο στις αγορές. | ΑΠΕ ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Μια ωραία ατμόσφαιρα – κρασί, διακοπές, κοπλιμέντα και… επιτόκια στο «μενού» των αρχηγών

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2017, 11:54
Χαρούμενη ομήγυρη: Οι πολιτικοί αρχηγοί ασχολήθηκαν περισσότερο με τις δίαιτες και τις διακοπές και λιγότερα με την έξοδο στις αγορές.
|ΑΠΕ ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Μια ωραία ατμόσφαιρα – κρασί, διακοπές, κοπλιμέντα και… επιτόκια στο «μενού» των αρχηγών

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2017, 11:54

Το κλίμα στο κιόσκι ήταν, φυσικά, από καλό, ως αδιάφορο. Αλλωστε όλοι τους ήταν εκεί από υποχρέωση, σε μία παράσταση που έπρεπε να παίξουν. Πιο χαλαρός από όλους ήταν ο Αλέξης Τσίπρας. Χαλαρός και φιλικός με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Γενικά ο Τσίπρας εκτός Βουλής είναι χαλαρός, φιλικός, πολύ ζεστός. Ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να ξεπεράσει εύκολα το κλίμα Βουλής» παρατηρούσε άνθρωπος που ήταν κοντά στο κιόσκι, έβλεπε και άκουγε.

«Ευχαριστώ, έφαγα αργά» είπε ο Πρωθυπουργός στον σερβιτόρο που έφερε δίσκο με φαγητό στο κιόσκι, στην παρέα των πολιτικών αρχηγών. «Μην τρως αργά, παχαίνει, το θέμα είναι να τρως πέντε φορές τη μέρα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Εγώ τρώω μόνο βράδυ, για αυτό παχαίνω» είπε η Φώφη Γεννηματά. «Εσείς όμως, όσο πάτε γίνεστε και πιο όμορφη» ακούστηκε ο Χρήστος Σαρτζετάκης.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Α), ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης (2Α), η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά (2Δ) και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης (Δ), συνομιλούν στη δεξίωση για την 43η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, Αθήνα, τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
Εύθυμος ο Αλέξης Τσίπρας συνομιλεί με τον Σταύρο Θεοδωράκη υπό το βλέμμα της Φώφης Γεννηματά. Σε δεύτερο πλάνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης (ΑΠΕ ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ)

«Εγώ κανένα κρασάκι το πίνω πότε-πότε» είπε ο Πρωθυπουργός, όταν έφτασε ο δίσκος με τα κρασιά. «Εσύ πίνεις μόνο τσάι, ε;» είπε στον Σταύρο Θεοδωράκη. (Μεταξύ μας, δεν είχε και πολύ άδικο) «Οχι, εντάξει, κανένα λευκό το πίνω και εγώ» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Πώς πας από κούραση; Θα κάνεις διακοπές;» ρώτησε ο κ. Τσίπρας τον κ. Μητσοτάκη. «Το ψάχνω, κάτι ελπίζω να γίνει» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Εσύ τι θα κάνεις;» ρώτησε τον Πρωθυπουργό. «Μπα, δεν με βλέπω να πηγαίνω πουθενά» απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.

231459 (1)
Τσίπρας, Μητσοτάκης. Συζήτησαν για φαγητό, διακοπές και… επιτόκια (INTIMENEWS)

«Τι επιτόκιο περιμένεις;» ρώτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης τον Πρωθυπουργό, αφού, προηγουμένως, τον «πείραξε» για την πουά ποσέτ και ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι… αναβαθμίστηκε λόγω αγορών. «Κοίτα, για να είμαστε αντικειμενικοί, περιμένω από 4,5% ως 4,7% και αυτό, όπως ξέρει και ο Κυριάκος από την προηγούμενη δουλειά του, είναι καλό γιατί θα προσελκύσει επενδυτές και μετά θα αποκλιμακωθεί». Ο κ. Μητσοτάκης έδειξε να συμφωνεί…

«Κύριε Πρόεδρε μας τιμάτε που είστε εδώ» είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος στον κ. Σαρτζετάκη. Και τον ρώτησε αν τους γνωρίζει όλους στο κιόσκι. «Ναι φυσικά, τους ξέρω όλους και τους πολιτικούς και τον δημοσιογράφο» είπε ο Κύριος (πάντα με κεφαλαίο κάπα, όπως ήθελε) Σαρτζετάκης.

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης (3Α), ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης (Δ), ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας (2Α) και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος (Α) συνομιλούν στη δεξίωση για την 43η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, Αθήνα, τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
Καμμένος, Κουτσούμπας, Σαρτζετάκης, Βούστης (ΑΠΕ ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ)

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Πάνος Καμμένος κάνουν, σχεδόν κάθε μέρα, θαλάσσια μπάνια. Ο κ. Καμμένος παρατήρησε ότι υπάρχουν πολλά ψάρια και, φυσικά, ο κ. Τσίπρας γέλασε, λέγοντας ότι επί ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και οι θάλασσας έχουν γεμίσει ψάρια. Παρενέβη η κυρία Γεννηματά και είπε ότι απολαμβάνει αυτά που βλέπει στο Ιnternet, τις χιουμοριστικές φωτογραφίες που συγκρίνουν καταστάσεις επί ΠΑΣΟΚ και επί ΣΥΡΙΖΑ. «Α, και μένα μου αρέσουν πολύ, γελάω, κάθομαι και τα χαζεύω» σχολίασε ο Πρωθυπουργός.

O Βασίλης Λεβέντης ήταν εμφανώς κουρασμένος. Κάποια στιγμή η παρέα στο κιόσκι είχε την εντύπωση ότι τον πήρε ο ύπνος. Κανείς δεν τον ξύπνησε, απλώς όλοι απέφευγαν να κοιτάζουν προς τα εκεί…

231455 (1)
Παυλόπουλος, Τσίπρας, Μητσοτάκης, Θεοδωράκης και Λεβέντης. Κάποια στιγμή κανείς δεν κοίταζε προς την πλευρά του προέδρου της Ενωσης Κεντρώων (INTIMENEWS)

«Ξέρατε ότι ο Ιούλιος Καίσαρας κρατήθηκε στο Φαρμακονήσι;» ρώτησε ο Προκόπης Παυλόπουλος, αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψη του εκεί. Δεν το ήξερε κανείς.

«Εγώ θυμάμαι τι άκουσα από τους δικούς σου όταν έκανα ρεπορτάζ για την τραγωδία με τους μετανάστες» είπε ο κ. Θεοδωράκης στον κ. Τσίπρα. «Τι άκουσες;» ρώτησε ο Πρωθυπουργος. «Οτι πάω να καλύψω τους Λιμενικούς» είπε ο επικεφαλης του Ποταμιού. «Α, δεν τα θυμάμαι, εγώ ποτέ δεν είπα τέτοια πράγματα κατά των Λιμενικών» υποστήριξε ο Πρωθυπουργός…

Λίγο πιο πέρα από το κιόσκι, σε ένα πολύ μικρό και εμπιστευτικό «πηγαδάκι», ο Γιάννης Στουρνάρας δεχόταν ερωτήσεις για τον Γιάνη Βαρουφάκη. «Κοιτάξτε, ο Γιάνης μπορεί να τα λέει με πομπώδη τρόπο, αλλά ψέματα δεν λέει. Ναι, σε γενικές γραμμές και εγώ την ίδια εικόνα έχω για τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκαν τα πράγματα…»

20170724195422_img_84011500926875
Ο Γιάννης Στουρνάρας στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου (SOOC)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...