317
|

Πασχαλινή διαφήμιση Jumbo: Η αποθέωση της κακογουστιάς

Σπύρος Σταθάτος 28 Μαρτίου 2023, 19:55

Πασχαλινή διαφήμιση Jumbo: Η αποθέωση της κακογουστιάς

Σπύρος Σταθάτος 28 Μαρτίου 2023, 19:55

Η αλήθεια είναι ότι τα Jumbo προσπαθούν, χρόνια τώρα, να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού με πρωτότυπες ιδέες, που κάποιες φορές γίνονται  υπερβολικές. Αυτή τη φορά όμως το μέτρο ξεπεράστηκε. Δεν μιλάμε απλά για μια  χιουμοριστική διαφήμιση αλλά το λιγότερο για ρατσιστική αντιμετώπιση.  Εμφανίζεται ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής Τάσος Μπουγάς  να έχει έρθει σε ρήξη με τους Vegan, αλλά παρόλα αυτά να συνεχίζει την παράδοση του ψησίματος του οβελία σε άλλο γαλαξία επιλέγοντας πάντα προϊόντα Jumbo.

Αυτό που εξοργίζει το κοινό, είναι ότι η διαφήμιση ξεκινά από λάθος βάση. O σκοπός της θα έπρεπε να ήταν να προωθήσει τα προϊόντα Jumbo, ενόψει Πάσχα. Είναι τουλάχιστον άτοπο να χλευάζεται μια συγκριμένη μερίδα ανθρώπων επειδή, από επιλογή, δεν τρώνε κρέας. Στην διαφήμιση βλέπουμε τον τραγουδιστή με κάποιους άλλους να απολαμβάνουν το ψήσιμο του οβελία, την ώρα που κάποιος Vegan έτρωγε μαρούλι!

Δεν είμαι Vegan, το αντίθετο μάλιστα. Δεν θα μπω όμως στην λογική να κοροϊδέψω κάτι επειδή είναι ξένο προς την κουλτούρα μου. Η συγκεκριμένη διαφήμιση ήταν το λιγότερο άστοχη γιατί  κριτικάρει άστοχα μια συνειδητή επιλογή μερίδας ανθρώπων.

Ζούμε σε μια ελεύθερη και δημοκρατική κοινωνία που ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει αν δεν ενοχλεί τον άλλο. Εδώ οι Vegan δεν ενοχλούν κανένα εξαιτίας της επιλογής τους. Γι’ αυτό το λόγο  μάλλον στοχοποιούνται και χλευάζονται άδικα.

Άτοπή ήταν όμως και η αντίδραση του τραγουδιστή που δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει η δυσαρέσκεια της γνωστής αοιδού Νατάσσας Θεοδωρίδου για την παραλλαγή των στίχων δικού της τραγουδιού στην διαφήμιση. Προφανώς τα δικαιώματα του τραγουδιού ανήκουν στον δημιουργό κύριο Θεοφάνους και όχι στον ερμηνευτή, αλλά δεν πρέπει να παραγνωρίζεται καμία αντίδραση, ειδικά όταν θίγονται άνθρωποι. Λίγη διακριτικότητα δεν έβλαψε ποτέ κανένα, το αντίθετο μάλιστα. Το καλύτερο θα ήταν ο κύριος Μπουγάς να μην κάνει κανένα τέτοιου είδους σχολιασμό, παρά μόνο αν ήθελε να λύσει την παρεξήγηση.

Ας ελπίζουμε σε πιο εύστοχες διαφημίσεις από τα Jumbo στο μέλλον και το γεγονός αυτό σαν μια κακή παρένθεση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News