304
Ο Τραμπ ακούει την αγόρευση του εισαγγελέα Κολάντζελο – τα συναισθήματά του αποτυπώνονται, όπως λέμε, ανάγλυφα στο καρέ | Reuters

Καταπέλτης ο εισαγγελέας στη δίκη του Τραμπ: «Εξαπάτησε τους ψηφοφόρους στις εκλογές του 2016»

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2024, 20:53
Ο Τραμπ ακούει την αγόρευση του εισαγγελέα Κολάντζελο – τα συναισθήματά του αποτυπώνονται, όπως λέμε, ανάγλυφα στο καρέ
|Reuters

Καταπέλτης ο εισαγγελέας στη δίκη του Τραμπ: «Εξαπάτησε τους ψηφοφόρους στις εκλογές του 2016»

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2024, 20:53

«Η υπόθεση αυτή αφορά συνωμοσία εξαπάτησης. Ο κατηγορούμενος, ο Ντόναλντ Τραμπ, ενορχήστρωσε ένα εγκληματικό σχέδιο για να αλλοιώσει τις προεδρικές εκλογές του 2016» είπε ο εισαγγελέας Μάθιου Κολάντζελο απευθυνόμενος στους ενόρκους κατά την πρώτη ημέρα εξέτασης των μαρτύρων στη δίκη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Υποσχέθηκε επίσης ότι θα ακούσουν ηχογραφημένες συνομιλίες με τον Τραμπ να εκπονεί τις λεπτομέρειες του σχεδίου του.

Ο Κολάντζελο στην αγόρευσή του είπε ότι ο Τραμπ συμμετείχε σε μια συνωμοσία με τον πρώην δικηγόρο του, Μάικλ Κόεν, και με τον εκδότη Ντέιβιντ Πέκερ, αποβλέποντας στη συγκάλυψη δυσάρεστων για αυτόν πληροφοριών. Τελικός στόχος του ήταν να νικήσει τη Δημοκρατική αντίπαλό του, τη Χίλαρι Κλίντον.

Αυτό το σχέδιο περιλάμβανε και καταβολή χρημάτων σε γυναίκες που υποστήριζαν ότι είχαν ερωτικές επαφές με τον Τραμπ, όπως στη Στόρμι Ντάνιελς, η οποία εισέπραξε 130.000 δολάρια την εποχή που γίνονταν και άλλες αποκαλύψεις για τη συμπεριφορά του απέναντι στις γυναίκες.

Στην έναρξη της δίκης ο δικαστής Χουάν Μέρτσαν αποφάσισε ότι οι εισαγγελείς μπορούν να ρωτήσουν τον Τραμπ, εφ’ όσον καταθέσει, και για δύο άλλες υποθέσεις: για εκείνη που αφορά την παραπλανητική αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων του, αλλά και για τη δυσφήμιση της συγγραφέως Ε.Τζιν Κάρολ έπειτα από τη δική της καταγγελία εναντίον του περί βιασμού.

Ο Μέρτσαν είπε ότι οι εισαγγελείς μπορούν να δείξουν στους ενόρκους την απομαγνητοφωνημένη συνομιλία από ένα βίντεο του τηλεοπτικού σόου στην οποία ο Τραμπ έκανε χυδαία σχόλια για τις γυναίκες – ωστόσο οι ένορκοι δεν θα δουν το βίντεο αυτό.

Ο Κολάντζελο είπε ότι ο Τραμπ απέκρυψε την πληρωμή στην Ντάνιελς, παρουσιάζοντάς την ως «νομικά έξοδα» υπέρ του Κόεν μέσω 11 νοθευμένων τιμολογίων, 12 καταχωρίσεων σε λογιστικά βιβλία και 11 παραποιημένων επιταγών.

«Αυτά ήταν ψέματα. Δεν υπήρχε συμφωνία δικηγορικής αμοιβής, ο Κόεν δεν πληρωνόταν για τις υπηρεσίες του. Ο κατηγορούμενος πλαστογράφησε αυτά τα επιχειρηματικά έγγραφα επειδή ήθελε να αποκρύψει την εγκληματική συμπεριφορά του ιδίου και άλλων» είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...