486
O Ράιαν Ρέινολντς σε διαφημιστικό της εταιρείας του, Mint Mobile | Ryan Reynolds/Facebook

Ράιαν Ρέινολντς, ένας δισεκατομμυριούχος που κάνει (και) σινεμά

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2023, 12:40
O Ράιαν Ρέινολντς σε διαφημιστικό της εταιρείας του, Mint Mobile
|Ryan Reynolds/Facebook

Ράιαν Ρέινολντς, ένας δισεκατομμυριούχος που κάνει (και) σινεμά

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2023, 12:40

O Ράιαν Ρέινολντς είναι ο τελευταίος μιας σειράς αστέρων του Χόλιγουντ που γίνονται ακόμη πιο πλούσιοι μέσω κάποιας επένδυσης η οποία ουδόλως σχετίζεται με τις καλλιτεχνικές τους δραστηριότητες.

Ο καναδός ηθοποιός αναμένεται να πάρει περισσότερα από 300 εκατ. δολάρια από την πώληση μιας μικρής εταιρείας τηλεπικοινωνιών στην οποία είχε μετοχές, σύμφωνα με το ΒΒC.

Ο Ρέινολντς, που είναι συνιδιοκτήτης της ουαλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Wrexham AFC, το 2020 πούλησε και το μερίδιό του σε μια εταιρεία παραγωγής τζιν έναντι 610 εκατ. δολαρίων.

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Deadpool» είναι ιδιοκτήτης του 25% της εταιρείας Mint Mobile, την οποία ετοιμάζεται να εξαγοράσει ο κολοσσός των τηλεπικοινωνιών T-Mobile. Η Mint Mobile θα πουληθεί για 1,35 δισ. δολάρια.

Ο Ράιαν Ρέινολντς στο γήπεδο της Wrexham AFC, της ουαλικής ποδοσφαιρικής ομάδας της οποίας είναι συνιδιοκτήτης

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η T-Mobile ξεπέρασε την προσφορά που είχε κάνει η μαμά μου, Τάμι Ρέινολντς» αστειεύτηκε ο ηθοποιός στο δελτίο Τύπου που ανακοίνωσε την αγοραπωλησία.

Η εταιρεία παραγωγής του, Maximum Effort, έκανε τα πρόσφατα διαφημιστικά για τη Mint, ενώ είχε κάνει διαφημιστικά σποτ και για την Peloton, αλλά και για την εταιρεία τζιν του ηθοποιού, την Aviation American Gin, η οποία αγοράστηκε από την Diageo.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στη Wall Street Journal, ο Ρέινολντς είχε περιγράψει τη δουλειά της εταιρείας παραγωγής ως «γρήγορη διαφήμιση», καθώς ειδικεύεται σε σύντομα σποτάκια. «Ο,τι κάνουμε είναι γρήγορο, φθηνό, και προτάσσουμε το μήνυμα, όχι το θέαμα» είπε.

Ο Ρέινολντς στην ταινία «Deadpool 2»

Ο Ράιαν Ρέινολντς ξεκίνησε την καριέρα του στην υποκριτική τη δεκαετία του ’90 και έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες όπως «Deadpool 2», «The Adam Project» και «Free Guy». Το 2020 ήταν ο δεύτερος πιο καλοπληρωμένος ηθοποιός στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes, κερδίζοντας 20 εκατ. δολάρια για κάθε ταινία, ενώ πρώτος ήταν ο Ντουέιν Τζόνσον. Σε μια συνέντευξή του το 2018 είχε πει ότι για την πρώτη του ταινία είχε λάβει 150 δολάρια: «Για μένα ήταν ένα όνειρο που γινόταν πραγματικότητα».

Το 2021 αγόρασε, μαζί με τον παραγωγό Ρομπ ΜακΕλεναϊ, τη Wrexham United AFC έναντι 2,5 εκατ. δολαρίων. Οι δυο τους έκαναν και μια σειρά ντοκιμαντέρ για την ομάδα, με τίτλο «Welcome to Wrexham» (Καλωσήλθατε στο Ρέξαμ»).

Ο Ρέινολντς είναι ένας από τους διάσημους που επενδύουν τα χρήματά τους σε εξωκαλλιτεχνικές δραστηριότητες. Ο Αστον Κούτσερ είναι ιδιοκτήτης μιας εταιρείας επενδύσεων με μετοχές στην Uber, το Skype και το Airbnb. Ο Snoop Dogg και ο Τζάρεντ Λίτο έχουν και οι δύο μετοχές στη Reddit.

Πάντως ο Ρέινολντς δεν αφήνει το βασικό του επάγγελμα. Πρόκειται να πρωταγωνιστήσει στο «Deadpool 3», μαζί με τον Χιου Τζάκμαν, ο οποίος επανέρχεται στο ρόλο του Γούλβεριν. Η ταινία αναμένεται να βγει στους κινηματογράφους το 2024.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...