332
Η διάδοχος του ισπανικού θρόνου πριγκίπισσα Λεoνόρ φωτογραφημένη τον περασμένο Δεκέμβριο στη Μαδρίτη | Carlos Alvarez/Getty Images

Η πριγκίπισσα Λεονόρ της Ισπανίας ετοιμάζεται για τον στρατό

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2023, 09:15
Η διάδοχος του ισπανικού θρόνου πριγκίπισσα Λεoνόρ φωτογραφημένη τον περασμένο Δεκέμβριο στη Μαδρίτη
|Carlos Alvarez/Getty Images

Η πριγκίπισσα Λεονόρ της Ισπανίας ετοιμάζεται για τον στρατό

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2023, 09:15

Η πριγκίπισσα Λεoνόρ είναι η διάδοχος του ισπανικού θρόνου και με αυτή την ιδιότητα πρόκειται να περάσει τρία χρόνια στρατιωτικής εκπαίδευσης, ώστε να προετοιμαστεί για τον ρόλο του ανώτατου ηγέτη της χώρας.

Η 17χρονη Λεονόρ, μαθήτρια στο UWC Atlantic College, στο Γκλαμόργκαν της Ουαλίας, θα ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα της, βασιλιά Φελίπε, περνώντας εκπαίδευση και στα τρία σώματα του στρατού, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Times.

Η Μαργαρίτα Ρόμπλες, υπουργός Αμυνας της Ισπανίας, είπε ότι ο Φελίπε θέλει να ξεκινήσει η εκπαίδευση της Λεονόρ αμέσως μόλις τελειώσει το σχολείο. «Αυτό δείχνει ότι οι θεσμοί λειτουργούν κανονικά» σημείωσε η Ρόμπλες, πρσθέτοντας ότι το ισπανικό Σύνταγμα αποδίδει στον αρχηγό του κράτους και τον ρόλο του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε γραπτή δήλωσή της, η βασιλική οικογένεια αναφέρει: «Η πριγκίπισσα Λενόρ γνωρίζει τις απαιτήσεις του ρόλου της και τις θυσίες που επιβάλλει η στρατιωτική ζωή, όπως γνωρίζει και την τιμή να εκπαιδευτεί και να υπηρετήσει ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες των ενόπλων δυνάμεών μας».

Η πριγκίπισσα Λεονόρ (τρίτη από αριστερά) μαζί με τον πατέρα της, βασιλιά Φελίπε, τη μητέρα της, βασίλισσα Λετίθια, και την αδελφή της Σοφία (EPA/Andreu Dalmau)

Η Ρόμπλες συμπλήρωσε ότι «η Λεονόρ έχει κάποιους περιορισμούς που της επιβάλλονται ως διάδοχο του θρόνου και, όπως σε όλες τις κοινοβουλευτικές μοναρχίες, πρέπει να περάσει στρατιωτική εκπαίδευση». Μετά θα πάει στο πανεπιστήμιο.

Η Λεονόρ, που θα γίνει 18 τον ερχόμενο Οκτώβριο, θα ξεκινήσει την εκπαίδευσή της από τη Στρατιωτική Ακαδημία της Σαραγόσα, όπου θα παραμείνει για έναν χρόνο. Θα εισαχθεί στη σχολή με τον βαθμό του υπολοχαγού και η εκπαίδευσή της θα είναι ειδικά σχεδιασμένη για αυτήν.

Τον δεύτερο χρόνο της εκπαίδευσής της, η Λεονόρ θα πάει στη Ναυτική Σχολή της Ποντεβέδρα, στη Γαλικία. Στο πλαίσιο της εκπαίδευσής της εκεί θα κάνει και ένα εκπαιδευτικό ταξίδι, τον γύρο του κόσμου με το πλοίο «Χουάν Σεμπαστιάν Ελκάνο», μια παράδοση της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας. Θα ολοκληρώσει την εκπαίδευσή της, τον τρίτο χρόνο, στην Ακαδημία της Αεροπορίας, στη Μούρθια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...