281
Μερικά από τα κλοπιμαία που φωτογράφισαν οι αστυνομικοί | Bologna Police

Μπολόνια: 70χρονος είχε στο σπίτι του 1,5 τόνο κλεμμένα Rolex, κοσμήματα και διαμάντια

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2023, 14:32
Μερικά από τα κλοπιμαία που φωτογράφισαν οι αστυνομικοί
|Bologna Police

Μπολόνια: 70χρονος είχε στο σπίτι του 1,5 τόνο κλεμμένα Rolex, κοσμήματα και διαμάντια

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2023, 14:32

Ουρές σχηματίσθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα της Μπολόνια στην Ιταλία, από πολίτες που αναζητούν πολύτιμα αντικείμενα τα οποία έκλεψαν από τα σπίτια ή τις… τσέπες τους την τελευταία 20ετία.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν έναν συνταξιούχο που είχε στην κατοχή του 100.000 διαμάντια, ακριβά ρολόγια, κοσμήματα και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Οι κλέφτες και οι διαρρήκτες τα πουλούσαν στον 70χρονο Ιταλό, οποίος είχε στο σπίτι του αντικείμενα αξίας έξι εκατ. ευρώ.

Μετά από έρευνα στο διαμέρισμά του, η αστυνομία ανακάλυψε πολύτιμες πέτρες, περιδέραια, καρφίτσες, δαχτυλίδια, μετάλλια, σπάνια νομίσματα, εκατοντάδες ρολόγια, κυρίως Rolex, ασημένιες θήκες τσιγάρων,  ασημένια φλασκιά, παλιές στρατιωτικές στολές, έξι κούτες με απολιθώματα, μια συλλογή από πεταλούδες και ένα δόντι από… μαμούθ.

Αντικείμενα βρέθηκαν σε συρτάρια, στο πάτωμα, σε κοιλότητες πίσω από τοίχους και κρυμμένα σε βαζάκια κρέμας για τα χέρια.

Νομίσματα, μετάλλια και άλλα κλεμμένα αντικείμενα βρίσκονταν στη συλλογή του 70χρονου

Σε ένα κουτί που έμοιαζε εξωτερικά με βιβλίο, βρήκαν 330.000 ευρώ.

Ερευνώντας τις τρεις εξοχικές κατοικίες του άνδρα και τις αποθήκες του, η αστυνομία ανακάλυψε περισσότερα αγαθά και χρειάστηκε ένα φορτηγό για να μεταφέρει ολόκληρη τη συλλογή, η οποία ζύγιζε 1,5 τόνο.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ο άνδρας, ο οποίος δεν είχε ποινικό μητρώο και δεν είχε απασχολήσει τις αρχές, αγόραζε κλεμμένα αγαθά επί 20 χρόνια, τα οποία ήταν λεία από διαρρήξεις και κλοπές σε ολόκληρη τη βόρεια Ιταλία.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι δεν είχε κάνει καμία προσπάθεια να πουλήσει τα αγαθά, πρόσθεσαν.

Η αστυνομία της Μπολόνια έχει πλέον φωτογραφίσει κάθε αντικείμενο, έχει δημοσιεύσει τις εικόνες σε site που χωρίζεται σε 24 κατηγορίες και έχει καλέσει τους πολίτες που έπεσαν θύμα κλοπής ή διάρρηξης να έρθουν σε επαφή μαζί της αν εντοπίσουν κάτι που τους ανήκε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...