225
Ο πατέρας του Αλκη περιστοιχισμένος από εκπροσώπους του Τύπου κατά την είσοδό του στα δικαστήρια | SOOC

Τραγέλαφος! Διακοπή λόγω… κωλύματος και στη δίκη για τη δολοφονία Καμπανού

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2023, 10:44
Ο πατέρας του Αλκη περιστοιχισμένος από εκπροσώπους του Τύπου κατά την είσοδό του στα δικαστήρια
|SOOC

Τραγέλαφος! Διακοπή λόγω… κωλύματος και στη δίκη για τη δολοφονία Καμπανού

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2023, 10:44

Διεκόπη πριν αρχίσει (και) η δίκη των 12 για τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, καθώς συνήγοροι υπεράσπισης επικαλέστηκαν κωλύματα, συνδεόμενα με υποχρεώσεις τους σε άλλο (ανώτερο) Δικαστήριο!

Οι δικαστές του Μεικτού Ορκωτού διέκοψαν τη διαδικασία προκειμένου να αποφασίσουν για την ημέρα της επόμενης δικασίμου, η οποία τελικά ορίστηκε για τις  23 Ιανουαρίου.

Προηγουμένως ολοκληρώθηκε η διαδικασία νομιμοποίησης των δικηγόρων και εκφωνήθηκε ο κατάλογος των 26 μαρτύρων του κατηγορητηρίου.

Εκτός από την επόμενη δικάσιμο (κατά την οποία θα γίνει η κλήρωση των ενόρκων), η πρόεδρος του ΜΟΔ ανακοίνωσε τις ημερομηνίες των συνεδριάσεων έως τον προσεχή Μάρτιο.

Μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί 23 δικάσιμοι, εκ των οποίων τέσσερις τον Ιανουάριο, οκτώ τον Φεβρουάριο και έντεκα τον Μάρτιο.

 

Ο κατάλογος των μαρτύρων κατηγορίας περιλαμβάνει 26 άτομα, ενώ άλλοι τόσοι αναμένεται να είναι οι μάρτυρες υπεράσπισης.

Οι δώδεκα κατηγορούμενοι (ηλικίας 21 έως 26 ετών. όλοι προσωρινά κρατούμενοι σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα ανά την Ελλάδα) μετήχθησαν στα δικαστήρια στις 7.30 το πρωί, υπό ισχυρά μέτρα ασφαλείας. Εκπροσωπούνται από τουλάχιστον 25 δικηγόρους, καθώς καθένας εξ αυτών έχει από δύο, ακόμη και τρεις συνηγόρους.

Δικηγόροι από την πλευρά της υπεράσπισης, με τους οποίους μίλησε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκτίμησαν ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 30 συνεδριάσεις, προσδιορίζοντας το πέρας της δίκης σε 3 με 4 μήνες από σήμερα –αν δεν υπάρξουν άλλες αναβολές και καθυστερήσεις– ενώ το  18μηνο της προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων για τη δολοφονική επίθεση λήγει τον προσεχή Αύγουστο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...