582
Ο Αντι Tέιλορ των Duran Duran | REUTERS/Mario Anzuoni

Γράμμα από τον Αντι Τέιλορ των Duran Duran: «Εχω καρκίνο τελικού σταδίου»

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2022, 10:37
Ο Αντι Tέιλορ των Duran Duran
|REUTERS/Mario Anzuoni

Γράμμα από τον Αντι Τέιλορ των Duran Duran: «Εχω καρκίνο τελικού σταδίου»

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2022, 10:37

Ο κιθαρίστας του θρυλικού συγκροτήματος Duran Duran, Αντι Τέιλορ, διαγνώστηκε με μεταστατικό καρκίνο του προστάτη σταδίου 4, όπως αποκάλυψαν στο κοινό τους τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας στο Rock and Roll Hall of Fame, εξηγώντας τον λόγο που ο κιθαρίστας έλειπε εκείνη τη βραδιά, αφού, όπως είπαν, υποβάλλεται σε θεραπεία.

Το βρετανικό new wave συγκρότημα έκανε την αποκάλυψη κατά τη διάρκεια της τελετής στο Microsoft Theatre στο Λος Αντζελες, διαβάζοντας ένα γράμμα που είχε γράψει ο κιθαρίστας, κάνοντας γνωστό ότι η διάγνωση είχε γίνει τέσσερα χρόνια πριν.

Ο Τέιλορ θα έπαιζε στο συγκρότημα σε live ύστερα από 17 χρόνια –η τελευταία φορά που οι Duran Duran είχαν εμφανιστεί ήταν το 2004, με το άλμπουμ του «Astronaut»– και ο τραγουδιστής Σάιμον Λε Μπον, ο κιμπορντίστας Νικ Ρόουντς, ο μπασίστας Τζον Τέιλορ και ο ντράμερ Ρότζερ Τέιλορ ανακοίνωσαν από σκηνής στους απογοητευμένους θεατές ότι ο κιθαρίστας τους δεν ήταν σε θέση να αφήσει το σπίτι του στην Ιμπιζα και να ταξιδέψει ως τις ΗΠΑ, γράφει ο Guardian.

Οι Duran Duran στο Λος Αντζελες στις 5 Νοεμβρίου / REUTERS/Mario Anzuoni

Ο Τέιλορ έγραφε ακριβώς: «Πριν από μόλις τέσσερα χρόνια, διαγνώστηκα με μεταστατικό καρκίνο του προστάτη σταδίου 4. Δεν είμαι ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος, πολλές οικογένειες έχουν βιώσει τον αργό θάνατο αυτής της ασθένειας. Εχω τους καλύτερους γιατρούς και την καλύτερη ιατρική περίθαλψη, που μέχρι πρόσφατα μου επέτρεπε να συνεχίζω να ροκάρω. Αν και η κατάστασή μου αυτή τη στιγμή δεν είναι άμεσα απειλητική για τη ζωή μου, δυστυχώς δεν υπάρχει θεραπεία.

»Μέχρι τώρα τα πήγαινα καλά με τη βοήθεια μιας δυνατής και περίπλοκης θεραπείας που μου έδωσε κι άλλο χρόνο ζωής, μέχρι πριν από μια εβδομάδα περίπου, οπότε υπέστην μια σοβαρή υποτροπή. Αν ήμουν εκεί και έπαιζα τώρα, θα είχα ξεπεράσει τις σωματικές και ψυχικές δυνάμεις μου και αυτό είναι κάτι που θα μου έκανε κακό. Ωστόσο, τίποτα από αυτά δεν χρειάζεται να μειώσει όσα έχει επιτύχει αυτό το συγκρότημα, με ή χωρίς εμένα, για 44 χρόνια».

Ο Τέιλορ πρόσθεσε ότι «λυπάται πραγματικά» που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην τελετή, σημειώνοντας μάλιστα ότι είχε αγοράσει μια καινούργια κιθάρα για την περίσταση, αλλά ότι ήταν «πολύ περήφανος για τα τέσσερα αδέρφια» του, εννοώντας βέβαια τα μέλη του συγκροτήματος.

Στην εκδήλωση εκείνη τη βραδιά συμμετείχαν, επίσης, ο Λάιονελ Ρίτσι, η Πατ Μπέναταρ, ο Eminem, η Κάρλι Σάιμον, οι Eurythmics, ο Χάρι Μπελαφόντε, η Ντόλι Πάρτον και οι Judas Priest.

Ο κιθαρίστας των Duran Duran Αντι Τέιλορ στο Πουέρτο Ρίκο τον Φεβρουάριο του 2005. EPA/YAMILETTE ARANA

Οι Duran Duran ξεκίνησαν την καριέρα τους στο Μπέρμιγχαμ το 1978 και ήταν από τις καλύτερες περφόρμερ-μπάντες της δεκαετίας του 1980, με επιτυχίες όπως το «Rio», το «Wild Boys» και το τραγούδι «A View to a Kill» που αποτέλεσε και το κύριο μουσικό θέμα μιας ταινίας του Τζέιμς Μποντ. Οι τρεις συνονόματοι Τέιλορ δεν έχουν συγγενική σχέση.

Το συγκρότημα ήρθε ξανά στη δημοσιότητα πρόσφατα, κυκλοφορώντας το 15ο στούντιο άλμπουμ τους, «Future Past», το 2021 και πραγματοποιώντας μια περιοδεία για την 40ή τους επέτειο.

Επαιξαν σε συναυλία στο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ και πρωταγωνίστησαν στην τελετή έναρξης των Αγώνων της Κοινοπολιτείας στο Μπέρμιγχαμ.

Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «A Hollywood High» για την πρόσφατη συναυλία τους στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου The Aster στο Λος Αντζελες κυκλοφόρησε τις τελευταίες μέρες. Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, συνεντεύξεις και πλάνα αρχείου που δείχνουν την ιστορία της ιδιαίτερης σχέσης του συγκροτήματος με τη μεγαλούπολη των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...