838
Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρης Μαμουλάκης, σε παλαιότερη φωτογραφία του στο βήμα της Βουλής | INTIMEnews

Πολιτικοί καβγάδες και φαιδρότητες για τη 12χρονη στον Κολωνό: Οι περιπτώσεις Μαμουλάκη και Σπίρτζη

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2022, 11:26
Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρης Μαμουλάκης, σε παλαιότερη φωτογραφία του στο βήμα της Βουλής
|INTIMEnews

Πολιτικοί καβγάδες και φαιδρότητες για τη 12χρονη στον Κολωνό: Οι περιπτώσεις Μαμουλάκη και Σπίρτζη

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2022, 11:26

Παράλληλα με το μπαράζ ανατριχιαστικών αποκαλύψεων για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης στον Κολωνό, «τρέχει» η δημόσια συζήτηση –και τα λαϊκά δικαστήρια που έχουν στηθεί– στα social media, με «βροχή» καταγγελιών περί «συγκάλυψης» και βιαστικές –όπως αποδείχθηκε από την πορεία των ερευνών– κατηγορίες περί «ξεπλύματος» του βασικού κατηγορούμενου και προφυλακισθέντος Ηλία Μίχου, μέσω «victim blaming» για την οικογένεια του κοριτσιού.

Στον «χορό» αυτόν των σχολίων-«δημόσιων παρεμβάσεων» για την υπόθεση του Κολωνού μπήκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρης Μαμουλάκης, συνοδεύοντας μάλιστα το σχετικό βιντεάκι που «ανέβασε» στον λογαριασμό του στο TikTok, με το hashtag #ΝΔ_παιδεραστές, το οποίο κάποιοι έκριναν σκόπιμο να χρησιμοποιήσουν για να χτυπήσουν την κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενοι την υπόθεση του Κολωνού (δεδομένου ότι ο Μίχος ήταν μέλος του κυβερνώντος κόμματος).

Αμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να διαγράψει τον βουλευτή του για την αναπαραγωγή του εν λόγω hashtag, ενώ ο ίδιος ο κ. Μαμουλάκης, με χαρακτηριστική καθυστέρηση και αφού προφανώς του έγιναν οι σχετικές συστάσεις από το κόμμα του, βγήκε να μιλήσει για «λάθος», αποδίδοντάς το σε «αβλεψία συνεργάτη» του.

Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του προς απάντηση της ανακοίνωσης της ΝΔ, ο κ. Μαμουλάκης αναφέρει:

«Το ότι ο 53χρονος ήταν προβεβλημένο μέλος της ΝΔ δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση τη χρήση ενός απαράδεκτου hashtag. Ηταν λάθος που έγινε από καθαρή αβλεψία συνεργάτη, στο πλαίσιο ανάρτησης ενός σατιρικού βίντεο στο TikTok. Το ότι η κυβέρνηση θεώρησε το συγκεκριμένο γεγονός ως σανίδα σωτηρίας και το εκμεταλλεύεται ως εργαλείο αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από την ουσία της φρικιαστικής αυτής υπόθεσης, είναι άξιο προβληματισμού. Αν υπολογίζει ότι θα σταματήσουμε να ζητάμε τη δημοσιοποίηση όλων των ονομάτων της λίστας της ντροπής και δη όσων έχουν ήδη ταυτοποιηθεί, πλανάται».

«Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μαμουλάκης αναπαράγει στον λογαριασμό του στο Τικ Τοκ το χυδαίο χάσταγκ #νδ_παιδεραστές! Η αθλιότητα και η χυδαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ σπάνε νέα ρεκόρ! Αν ο κ. Τσίπρας δεν διαγράψει τον βουλευτή του, θα αποδείξει για μια ακόμη φορά ότι πίσω από την εκστρατεία λάσπης βρίσκεται το κόμμα του και ότι η χυδαιότητα, η αθλιότητα και η πολιτική κατάντια είναι, δυστυχώς, συνώνυμα του ΣΥΡΙΖΑ!», σχολίαζε νωρίτερα η Πειραιώς, με τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου του κυβερνώντος κόμματος να ποστάρει print screen από την ανάρτηση του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ΤikTok.

Eίχε προηγηθεί η δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη –τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ– περί απόπειρας συγκάλυψης από «την καθυστέρηση στη δημοσιοποίηση των στοιχείων των συλληφθέντων του Κολωνού» (όταν λίγες ώρες αργότερα και κατόπιν της απαιτούμενης εισαγγελικής διάταξης δίνονταν στη δημοσιότητα τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των Ηλία Μίχου και Γιάννη Σοφιανίδη) .

Στην ίδια δήλωση, ο κ. Σπίρτζης σημείωνε με νόημα ότι ο Μίχος «είναι σάρκα από τη σάρκα της ΝΔ» και «έχει φωτογραφηθεί με τα μισά στελέχη της», αξιώνοντας τη δημοσιοποίηση των στοιχείων, όχι μόνο των δύο προφυλακισθέντων πια κατηγορουμένων στην υπόθεση του Κολωνού, αλλά και των 213 ατόμων που φέρεται ότι βρίσκονταν στη «λίστα πελατών» του μαστροπού. Και αυτό ενώ δεν έχει εκδοθεί ακόμα καν ένταλμα σύλληψης και κανέναν εξ αυτών.

«Το γεγονός ότι το κτήνος από τον Κολωνό, που βίαζε και εξέδιδε 12χρονο κορίτσι, είναι σάρκα από τη σάρκα της ΝΔ και έχει φωτογραφηθεί με τα μισά στελέχη του κόμματος, από μόνο του δεν είναι αναγκαστικά μεμπτό, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι εξ αυτών, όπως ο κ. Πατούλης, εκθείαζαν δημοσίως το ήθος του. Ωστόσο προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι οι Αρχές ακόμα δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των δύο συλληφθέντων, όσο και των 213 ατόμων που ήρθαν σε επαφή με τον 53χρονο αφού είχαν δει πρώτα το πορνογραφικό υλικό, προκειμένου να ταυτοποιηθούν από ενδεχόμενα άλλα θύματα», ανέφερε στη δήλωσή του πρώην υπουργός.

Θεοδωρικάκος: Η πολιτική χυδαιότητα ΣΥΡΙΖΑ – Σπίρτζη

Η επίμονη αυτή προσπάθεια κομματικής εργαλειοποίησης της υπόθεσης της 12χρονης, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, που απάντησε στη δήλωση του κ. Σπίρτζη, λέγοντας:

«Από σήμερα η πολιτική χυδαιότητα και η συκοφαντία έχουν ονοματεπώνυμο: ΣΥΡΙΖΑ και Χρήστος Σπίρτζης.

»Την ώρα που η Ελληνική Αστυνομία και οι ανακριτικές αρχές –έχοντας μια ολόκληρη κοινωνία στο πλευρό τους – διερευνούν με επαγγελματισμό και αποτελεσματικότητα την υπόθεση των δύο κατηγορούμενων ως παιδοβιαστών, ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ τολμάει να μιλάει για συγκάλυψη.

»Από την πρώτη στιγμή, είναι ξεκάθαρο ότι η έρευνα θα φθάσει μέχρι το τέλος, θα χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και τον τελευταίο λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη.

»Ας σεβαστούν ότι η διαδικασία σχετίζεται με ένα βάναυσα κακοποιημένο δωδεκάχρονο παιδί.

»Ας συνειδητοποιήσει η Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι δεν μπορεί να κατασκευάζει ψέματα και να αναζητά κομματικά οφέλη πάνω σε μια ανθρώπινη τραγωδία. Ιδιαίτερα όταν αφορά την ψυχή ενός ανήλικου κοριτσιού».

«Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Ο νόμος είναι νόμος. Ισχύει για όλους και εφαρμόζεται με αυστηρότητα», καταλήγει στη σχετική δήλωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Σφοδρή εξάλλου ήταν αντιπαράθεση του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη με τον Χρήστο Σπίρτζη στον «αέρα» της πρωινής ενημερωικής εκπομπής του Οpen «Ωρα Ελλάδος», με βαρείς χακτηρισμούς εκατέρωθεν (δείτε το βίντεο κάτω).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...