188
Ερντογάν και Πούτιν σε φωτογραφία αρχείου: αποδεικνύεται ότι οι δεσμοί τους είναι βαθείς | REUTERS/Pavel Golovkin/Pool/File PhotoAk;omh

Ο Ερντογάν έγινε ηχώ του Πούτιν και κόπτεται για τα ρωσικά σιτάρια

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2022, 15:24
Ερντογάν και Πούτιν σε φωτογραφία αρχείου: αποδεικνύεται ότι οι δεσμοί τους είναι βαθείς
|REUTERS/Pavel Golovkin/Pool/File PhotoAk;omh

Ο Ερντογάν έγινε ηχώ του Πούτιν και κόπτεται για τα ρωσικά σιτάρια

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2022, 15:24

Ακόμη μία κίνηση του τούρκου προέδρου που δείχνει ότι μάλλον επέλεξε στρατόπεδο στον ακήρυχτο πόλεμο μεταξύ Δύσης και Ρωσίας: ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι επιθυμεί την εξαγωγή σιτηρών και από τη Ρωσία, όχι μόνο από την Ουκρανία.

Τη σαφέστατη στήριξή του στην πληττόμενη από τα Δυτικά μέτρα ρωσική οικονομία την υπογράμμισε με εμφαντικό τρόπο καθώς συμπλήρωσε ότι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δίκιο όταν την περασμέμνη Τετάρτη είπε ότι οι ουκρανικές εξαγωγές σιτηρών με βάση την εγγυημένη από τον ΟΗΕ συμφωνία καταλήγουν σε πλούσιες και όχι σε φτωχές χώρες.

Τις δηλώσεις του ο Ερντογάν διάλεξε να τις κάνει ενώπιον του κροάτη ομολόγου του κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου. Είπε κιόλας ότι ο Πούτιν «αισθάνεται άβολα να πηγαίνουν τα σιτηρά σε χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας».

Δηλαδή ο Ερντογάν συντάσσεται με τη Ρωσία που προσπαθεί να προσθέσει στην ενεργειακή κρίση της Ευρωπαϊκής Ενωσης και πρόβλημα επισιτισμού.

Υπενθυμίζεται ότι η υπό την αιγίδα του ΟΗΕ συμφωνία για τα σιτηρά υπεγράφη από την Ουκρανία, από τη Ρωσία και από την Τουρκία και ότι δεν παρεμποδίζςει τις ρωσικές εξαγωγές. Βάση της υπήρξε η ανάγκη αποτροπής της παγκόσμιας επιστιστικής κρίσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...