230
«Πού είναι ο Ντομ Φίλιπς και ο Μπρούνο Περέιρα;». Γυναίκα κρατά αφίσα με τα πρόσωπα των δύο ανδρών που δολοφονήθηκαν στον Αμαζόνιο | REUTERS/Ueslei Marcelino

Επιβεβαιώθηκε ότι τα λείψανα που βρέθηκαν στον Αμαζόνιο ανήκουν στον δημοσιογράφο Ντομ Φίλιπς

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2022, 12:47
«Πού είναι ο Ντομ Φίλιπς και ο Μπρούνο Περέιρα;». Γυναίκα κρατά αφίσα με τα πρόσωπα των δύο ανδρών που δολοφονήθηκαν στον Αμαζόνιο
|REUTERS/Ueslei Marcelino

Επιβεβαιώθηκε ότι τα λείψανα που βρέθηκαν στον Αμαζόνιο ανήκουν στον δημοσιογράφο Ντομ Φίλιπς

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2022, 12:47

Tα ανθρώπινα λείψανα που βρέθηκαν προ ημερών στον Αμαζόνιο επιβεβαιώθηκε από την ιατροδικαστική εξέταση ότι ανήκουν στον βρετανό δημοσιογράφο Ντομ Φίλιπς, ο οποίος εξαφανίστηκε στις 5 Ιουνίου μαζί με τον βραζιλιάνο υπέρμαχο των αυτοχθόνων και του περιβάλλοντος Μπρούνο Περέιρα, όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής η αστυνομία που ερευνά το διπλό φονικό.

«Η επιβεβαίωση έγινε ύστερα από εξέταση των δοντιών», ανέφερε η βραζιλιάνικη αστυνομία σε δελτίο Τύπου σύμφωνα με το BBC.

«Οι εργασίες ταυτοποίησης συνεχίζονται με σκοπό την καλύτερη κατανόηση της αιτίας του θανάτου, των συνθηκών του εγκλήματος και της απόκρυψης των πτωμάτων», συμπληρώνει.

Το δεύτερο πτώμα -που πιστεύεται ότι ανήκει στον Μπρούνο Περέιρα- εξακολουθεί να εξετάζεται από τις βραζιλιάνικες Αρχές.

Oι αστυνομικοί που ερευνούν το έγκλημα που έχει προκαλέσει οργή στην περιοχή σημείωσαν νωρίτερα ότι από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει μέχρι στιγμής, εκτιμούν πως «οι δολοφόνοι έδρασαν μόνοι τους» και όχι για λογαριασμό «εγκληματικής οργάνωσης».

Τα λείψανα του 57χρονου Ντομ Φίλιπς εντοπίστηκαν την Τετάρτη σε τοποθεσία που υπέδειξε ένας από τους δύο συλληφθέντες για την υπόθεση, ένας ψαράς ονόματι Αμαρίλντο ντα Κόστα ντε Ολιβέιρα, ο οποίος ομολόγησε ότι έθαψε τα πτώματα.

Αυτόχθονες του Αμαζονίου, που συμμετείχαν ενεργά στις έρευνες, υποστήριξαν πάντως ότι το διπλό φονικό ήταν έργο εγκληματικής οργάνωσης. «Δεν ήταν μόνο δύο οι δολοφόνοι, αλλά μια οργανωμένη ομάδα που σχεδίασε το έγκλημα μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια», αναφέρουν σε δήλωσή τους, αντικρούοντας την εκτίμηση της αστυνομίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...