255
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open την Τρίτη | YouTube/Οpen

Οικονόμου για τρίτη δόση: Ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού και για τους κάτω των 50

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2021, 09:57
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open την Τρίτη
|YouTube/Οpen

Οικονόμου για τρίτη δόση: Ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού και για τους κάτω των 50

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2021, 09:57

Τις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση δεν λαμβάνει μέτρα για την πανδημία, φοβούμενη το πολιτικό κόστος, απέρριψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Οpen το πρωί της Τρίτης.

H κυβέρνηση δεν έριξε λευκή πετσέτα στο θέμα της πανδημίας, τόνισε ο κ. Οικονόμου, απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης, και για μία ακόμη φορά επανέλαβε ότι λύσεις τύπου lockdown δεν βρίσκονται στο τραπέζι, ούτε περιοριστικά μέτρα που να αφορούν τους εμβολιασμένους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανταπέδωσε μάλιστα τα «πυρά», λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έκλεινε το μάτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε συγκεκριμένα κοινά» και «το μόνο που έχει να επιδείξει σε επιστημονικό επίπεδο είναι ο Πολάκης».

«Η κυβέρνηση, όταν έκλεισαν τα πάντα, πήρε την απόφαση να κλείσει και τις εκκλησίες, με κανέναν πολιτικό φόβο. Οταν ανοίξαμε, είπαμε για συγκεκριμένα μέτρα, υπήρξαν περιπτώσεις που επιβλήθηκαν πρόστιμα και τώρα γίνονται έλεγχοι όταν γίνονται θρησκευτικές λειτουργίες…», ανέφερε επί παραδείγματι ο κ. Οικονόμου, για να συμπληρώσει:

«Δυστυχώς, υπάρχουν και ορισμένοι αμετανόητοι που δεν καταλαβαίνουν πόσο επικίνδυνοι είναι όταν ξεφεύγουν από τα μέτρα».

Οπως είπε, η στρατηγική της κυβέρνησης βασίζεται σε τρεις άξονες: «Εμβολιασμοί, ενίσχυση του συστήματος υγείας για να αντέξει την πίεση, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, και ο τρίτος άξονας η προσαρμογή του πλαισίου των μέτρων…».

«Η κατεύθυνση που έχουμε», επανέλαβε, «είναι οι εμβολιασμένοι να μη στερηθούν προνόμια της κανονικότητάς τους».

Οσον αφορά την τρίτη δόση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε γνωστό ότι μέσα στο επόμενο δεκαήμερο ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για όλους – και για τους κάτω των 50. Αυτό, επεσήμανε ο κ. Οικονόμου, εξαρτάται από το πότε έκανε κάποιος τη δεύτερη δόση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...