303
Γιατροί στην Ιντιάνα των ΗΠΑ εμβολιάζονται για να προστατεύσουν τον εαυτό τους, αλλά και τους ασθενείς τους | REUTERS /Bryan Woolston

ΗΠΑ: 57 ιατρικοί σύλλογοι ζητούν να γίνει υποχρεωτικό το εμβόλιο στους υγειονομικούς

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2021, 14:45
Γιατροί στην Ιντιάνα των ΗΠΑ εμβολιάζονται για να προστατεύσουν τον εαυτό τους, αλλά και τους ασθενείς τους
|REUTERS /Bryan Woolston

ΗΠΑ: 57 ιατρικοί σύλλογοι ζητούν να γίνει υποχρεωτικό το εμβόλιο στους υγειονομικούς

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2021, 14:45

Τουλάχιστον 57 Ιατρικοί Σύλλογοι στις ΗΠΑ που εκπροσωπούν χιλιάδες αμερικανούς γιατρούς, νοσηλευτές και φαρμακοποιούς, ζητούν ο εμβολιασμός για τον κορονοϊό να γίνει υποχρεωτικός στους υγειονομικούς, καθώς το κύμα των νέων μολύνσεων αυξάνεται στη χώρα και οι ασθενείς κατακλύζουν τα νοσοκομεία για ακόμη μία φορά, όπως γράφουν οι Times του Λονδίνου.

Η κοινή ανακοίνωση προειδοποιεί ότι «πολλοί υγειονομικοί υπάλληλοι και εργαζόμενοι στα γηροκομεία παραμένουν ανεμβολίαστοι, ενώ συχνά φροντίζουν για την υγεία ατόμων που έχουν υψηλό κίνδυνο σοβαρής νόσησης ή θανάτου από κορονοϊό. Ζητάμε από όλους τους εργοδότες του κλάδου της Υγείας να απαιτήσουν από τους υπαλλήλους τους να εμβολιαστούν».

«Η υγεία και η ασφάλεια των αμερικανών εργαζομένων, των οικογενειών, των κατοίκων και του έθνους εξαρτάται από αυτό», υπογραμμίζουν στο δελτίο Τύπου που εξέδωσαν τη Δευτέρα.

Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, ανακοίνωσε ότι θα αξιώσει από όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους είτε να έχουν εμβολιαστεί, είτε να κάνουν υποχρεωτικά ένα τεστ κορονοϊού την εβδομάδα.

Το μέτρο, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ στις 13 Σεπτεμβρίου, θα εφαρμοστεί σε περισσότερους από 300.000 εργαζομένους, μεταξύ των οποίων αστυνομικοί, πυροσβέστες και εκπαιδευτικοί της Νέας Υόρκης, όπου η παραλλαγή Δέλτα εξαπλώνεται με ανησυχητικό ρυθμό.

«Ο στόχος είναι η ανάκαμψή μας. Ο στόχος είναι να προστατεύσουμε τον κόσμο», τόνισε ο ντε Μπλάζιο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Στη Νέα Υόρκη το 59% του γενικού πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον τη μία δόση εμβολίου, όμως ο ρυθμός των εμβολιασμών έχει επιβραδυνθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Σε εθνικό επίπεδο στις ΗΠΑ, μόνο το 57% των πολιτών έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση και το 49% έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν έχει επιβάλει σε καμία κατηγορία εργαζομένων τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ενώ υπάρχει πρωτόδικη απόφαση από δικαστήριο στο Τέξας, το οποίο δικαιώνει νοσοκομείο που είχε απαιτήσει υποχρεωτικό εμβολιασμό από τους υπαλλήλους του (εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...