425
Στη μέση η πριγκίπισσα Λατίφα με δύο άλλες γυναίκες, σε εμπορικό κέντρο στο Ντουμπάι. Αριστερά, η Βρετανίδα Σιόνιντ Τέιλορ | Instagram

Ντουμπάι: Εμφανίστηκε «ελεύθερη» η πριγκίπισσα Λατίφα που είχε απαγάγει ο πατέρας της

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2021, 12:53
Στη μέση η πριγκίπισσα Λατίφα με δύο άλλες γυναίκες, σε εμπορικό κέντρο στο Ντουμπάι. Αριστερά, η Βρετανίδα Σιόνιντ Τέιλορ
|Instagram

Ντουμπάι: Εμφανίστηκε «ελεύθερη» η πριγκίπισσα Λατίφα που είχε απαγάγει ο πατέρας της

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2021, 12:53

Πριν από τρία χρόνια, η πριγκίπισσα Λατίφα μπιντ Μοχάμεντ αλ-Μακτούμ, κόρη του σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ-Μακτούμ, προσπάθησε να διαφύγει από το Ντουμπάι, ταξιδεύοντας με γιοτ για την Ινδία.

Ηταν μία ακόμα προσπάθειά της να δραπετεύσει από τη «φυλακή» του 71χρονου πατέρα της, εμίρη του Ντουμπάι και πρωθυπουργού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η πρώτη ήταν στα 16 της.

Επειτα από συμφωνία του εμίρη με την ινδική κυβέρνηση για να της παραδώσει έναν φυλακισμένο έμπορο όπλων, καταζητούμενο στην Ινδία, ινδοί κομάντος τη συνέλαβαν και την έστειλαν πίσω, όπου παρέμεινε φυλακισμένη σε μία βίλα. Τον Φεβρουάριο του 2021, διέρρευσαν δικά της βίντεο με το κινητό της, μέσα από τη βίλα, όπου περιέγραφε ότι τη φρουρούν αστυνομικοί και είναι φυλακισμένη.

Τρία χρόνια μετά την εξαφάνισή της και ύστερα από συνεχείς εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας, και του ΟΗΕ, η 35χρονη πριγκίπισσα εθεάθη για πρώτη φορά εκτός βίλας, στο Ντουμπάι, να πίνει καφέ με άλλες γυναίκες. Οι φωτογραφίες της αναρτήθηκαν στο Instagram και από αυτές φαίνεται ότι η πριγκίπισσα βρισκόταν σε ένα εμπορικό κέντρο και σε ένα εστιατόριο τον Μάιο.

Μαζί της είναι η Σιόνιντ Τέιλορ, μία βετεράνος του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού και δασκάλα που εργάζεται στο Ντουμπάι. Η πριγκίπισσα Λατίφα δείχνει να είναι καλά στην υγεία της.

Σε μία από αυτές η Λατίφα απεικονίζεται σ’ ένα τραπέζι σε εμπορικό κέντρο, μαζί με δύο γυναίκες που φαίνεται να χαμογελούν, ενώ στο βάθος διακρίνεται μια διαφημιστική αφίσα γιαπωνέζικης ταινίας κινουμένων σχεδίων, που προβλήθηκε στα ΗΑΕ στις 13 Μαΐου. Τη φωτογραφία αυτή ανήρτησε στο Instagram κάποια γυναίκα ονόματι Σίνι Μπριν, με τη λεζάντα: «Ευχάριστο βράδυ στο ΜοΕ (Mall of the Emirates στο Ντουμπάι) με φίλες», ενώ στο τραπέζι εικονίζονται και μάσκες προστασίας για τον κορονοϊό.

Μία ακόμα φωτογραφία, που επίσης αναρτήθηκε στο Instagram, δείχνει τη Λατίφα σ’ ένα εστιατόριο με μια από τις δύο γυναίκες της προηγούμενης φωτογραφίας και τη λεζάντα «υπέροχο φαγητό στο Bice Mare με τη Λατίφα νωρίτερα».

Η φωτογραφία της Λατίφα με την Τέιλορ σε εστιατόριο

Οι δικηγόροι της Λατίφα ζήτησαν από τη βρετανική κυβέρνηση να επιβάλει κυρώσεις εναντίον του εμίρη και άλλων αξιωματούχων της κυβέρνησης των ΗΑΕ και να παγώσει τα περιουσιακά του στοιχεία του στη Βρετανία, όπου διατηρεί πολλά ακίνητα.

Ο σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ-Μακτούμ συνηθίζει να απαγάγει τις κόρες του…

Ο εμίρης έχει απαγάγει άλλη μία κόρη του, το 2οοο, την 19χρονη τότε Σάμσα, από το Κέιμπριτζ της Αγγλίας και τη μετέφερε στο Ντουμπάι. Εκτοτε, αγνοείται η τύχη της και θεωρείται ότι κρατείται αιχμάλωτη από τον πατέρα της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...