299
Ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υπόθεση Παπαγγελόπουλου: Ποιους «καίει» ο Σάμπυ Μιωνής

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2021, 14:08
Ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υπόθεση Παπαγγελόπουλου: Ποιους «καίει» ο Σάμπυ Μιωνής

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2021, 14:08

Η κατάθεση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή στον Αρειο Πάγο για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου αναμενόταν ούτως ή άλλως με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Και σύμφωνα με εκτιμήσεις νομικών πηγών που επικαλείται η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ», η μαρτυρία του είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ανοίξει τη «βεντάλια» των καταθέσεων που θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες –μετά τις διακοπές του Πάσχα– από την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου.

Στο επίκεντρο της κατάθεσης Μιωνή βρέθηκε, όπως αναμενόταν, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, τον οποίο ο ίδιος ο επιχειρηματίας και σε δημόσιες τοποθετήσεις του έχει χαρακτηρίσει το κεντρικό πρόσωπο ομάδας εκβίασης.

«Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είναι κεντρικό πρόσωπο της ομάδας εκβίασης», επανέλαβε ο επιχειρηματίας προσερχόμενος στον Αρειο Πάγο, δίνοντας μια πρόγευση της κατάθεσής του.

«Ο Αγγελος Μεταξάς (σ.σ.: πρόκειται για στενό του συνεργάτη) και εγώ εκβιαστήκαμε ψυχρά για χρήματα, ο δε Σταύρος Παπασταύρου για πολιτικούς λόγους», είπε, δίνοντας ταυτόχρονα και την πολιτική διάσταση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται στο ρεπορτάζ της για «Τα ΝΕΑ» η Μίνα Μουστάκα, ο Μιωνής αναφέρθηκε λεπτομερώς για άλλη μία φορά στον κεντρικό ρόλο που φέρεται να είχε ο πρώην υπουργός, κατονομάζοντας και συγκεκριμένα μη πολιτικά πρόσωπα (έναν εκδότη και δύο δημοσιογράφους), των οποίων τυχόν συμμετοχή στην υπόθεση αποτελεί αντικείμενο έρευνας της εν εξελίξει ανακριτικής διαδικασίας.

Προς επίρρωση των καταγγελιών του, επικαλέστηκε και διάλογο που είχε με γνωστό δικηγόρο, στενό φίλο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Εξεταζόμενος από την ανακρίτρια, παρέθεσε επίσης το περιεχόμενο της επίμαχης συνομιλίας για να καταδείξει ότι από τον μεταξύ τους διάλογο ενισχύονται οι καταγγελίες που έχει ήδη διατυπώσει και σε μήνυση που έχει καταθέσει ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Η χρονική διάρκεια της εξέτασης του Σάμπυ Μιωνή (14 ώρες) αποτυπώνει ότι πήγε έτοιμος, με στοιχεία και αποδείξεις για όσα έχει καταγγείλει περί της δράσης εγκληματικής οργάνωσης. Και επιπλέον εμφανίστηκε έτοιμος να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις που δέχθηκε από την ανώτατη δικαστική λειτουργό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...