408
| INTIMEnews

Πελώνη: Μείζον πολιτικό ζήτημα από τις καταγγελίες Κοντονή για την κυβέρνηση Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2021, 15:31

Πελώνη: Μείζον πολιτικό ζήτημα από τις καταγγελίες Κοντονή για την κυβέρνηση Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2021, 15:31

Απαντήσεις από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα για όσα ισχυρίζεται ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ περί δόλιας επίσπευσης αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα το 2019, προκειμένου να μετατραπεί η δωροδοκία από κακούργημα σε πλημμέλημα και να ευνοηθούν έτσι συγκεκριμένα συμφέροντα, ζήτησε η κυβέρνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κάνοντας λόγο για μείζον πολιτικό ζήτημα.

«Οι καταγγελίες του Σταύρου Κοντονή δημιουργούν μείζον πολιτικό ζήτημα. Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε επισήμως δόλια επίσπευση των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα το 2019 προκειμένου να μετατραπεί η δωροδοκία από κακούργημα σε πλημμέλημα για να ευνοηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Μάλιστα, ο κ. Κοντονής προχώρησε ακόμη περισσότερο καταγγέλλοντας ότι η τότε κυβέρνηση μετέφερε τη διενέργεια των εκλογών μία εβδομάδα μετά την αρχική εξαγγελία για να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Βουλής και να ψηφιστεί ο νέος Ποινικός Κώδικας», ανέφερε στη σχετική δήλωσή της η εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

«Η σπουδή του ΣΥΡΙΖΑ να εκδώσει ανακοίνωση, χωρίς να παίρνει θέση επί της ουσίας των καταγγελιών του πρώην υπουργού της κυβέρνησής του, δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά. Αναμένουμε τις απαντήσεις του κ. Τσίπρα, ο οποίος δεν μπορεί να συνεχίσει να σιωπά», κατέληξε η κυρία Πελώνη με αφορμή την επίσημη αντίδραση της Κουμουνδούρου για τις καταγγελίες Κοντονή και τις δηλώσεις του (εδώ) πριν ξεκινήσει την κατάθεσή του για την εν λόγω υπόθεση στον πταισματοδίκη που διενεργεί τη σχετική έρευνα.

Στη σχετική ανακοίνωση, οι πρώην «σύντροφοι» του Σταύρου Κοντονή χαρακτηρίζουν «ανοησίες» τους ισχυρισμούς του και αφού του εύχονται ειρωνικά «καλή τύχη στα νέα του καθήκοντα ως αχθοφόρος πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων», παραθέτουν, αντί απάντησης, αυτολεξεί την κατακλείδα της ομιλίας του στη Βουλή κατά την ψήφιση των Ποινικών Κωδίκων:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, νομίζω ότι η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής έχει ιστορική σημασία και παρά τις ενστάσεις που ακούστηκαν για επιμέρους άρθρα, τα οποία φαντάζομαι θα διορθωθούν με τη διαδικασία του νόμου στο άμεσο προσεχές μέλλον, είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας κάνει υπερήφανους. Σας καλώ όλους να υπερψηφίσουμε τα δύο αυτά βασικά νομοθετήματα». 

Η κατάθεση Κοντονή στον πταισματοδίκη, που με εντολή της Εισαγγελίας διενεργεί την έρευνα, διήρκεσε περίπου δύο ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε στην κατάθεσή του σε συγκεκριμένη υπόθεση που εξαιτίας της αλλαγής του νομικού χαρακτηρισμού της δωροδοκίας, βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα που ψηφίστηκε τον Ιούνιο του 2019, είχε ευνοϊκή κατάληξη για τους εμπλεκόμενους. Φέρεται επίσης να αναφέρθηκε και σε γεγονότα που υπέπεσαν στην αντίληψη του, ενόσω διαρκούσε η θητεία του στο υπουργείο Δικαιοσύνης, τα οποία κατά τον κ. Κοντονή, συνδέονται με την ποινική πορεία της επίμαχης υπόθεσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...